Orice fermier care detine o ferma de lapte ar trebui sa stie ca un aparat de muls vaci nu trebuie sa lipseasca dintr-o astfel de ferma. Aparatul de muls vaci trebuie achizitionat si folosit in special atunci cand vorbim despre ferme mari deoarece cu un astfel de dispozitiv fermierul poate economisi timp si bani.
Vom vorbi in cele ce urmeaza despre ce inseamna sa fii un fermier care detine o ferma de lapte si care sunt indatoririle acestuia.
Un fermier care lucreaza la o ferma de lapte sau, mai simplu, un producator de lactate este responsabil de toate operatiunile necesare pentru producerea laptelui si a produselor lactate, dar si pentru comercializarea acestora. El este cel care ajuta la inmultirea si cresterea vacilor de lapte. In multe situatii, acesta se ocupa si de cultivarea cerealelor si a furajelor necesare pentru a asigura hrana animalelor. Cu cat ferma are o mai mare auto-suficienta , cu atat profiturile de pe urma acesteia sunt mai mari.
Avand in vedere faptul ca activitatea de zi cu zi implicata intr-o ferma este, in general, lunga si costisitoare, producatorul de lapte angajeaza adesea lucratori care sa-l ajute pe el si familia lui la mentinerea fermei. Angajatii fermei au, in general, menirea de a se asigura ca vacile sa fie sanatoase si trebuie sa ajute la procesul de mulgere, precum si la mentinerea productivitatii fermei. Acestia trebuie, de asemenea, sa mentina cladirile agricole curate si sa se asigure ca masinile folosite la ferma sunt functionale.
O zi obisnuita din viata unui producator de lapte incepe odata cu mulgerea vacilor. Majoritatea fermelor de lapte moderne utilizeaza aparate de muls. Inainte ca procesul de mulgere sa inceapa, indiferent ca mulgerea este realizata manual sau cu ajutorul aparatelor, ugerul vacii este spalat pentru a garanta integritatea laptelui. Recipientele in care este adunat laptele fac si ele obiectul unor proceduri sanitare minutioase.
Dupa muls, vacile sunt, in mod traditional, duse la pasunat. In timp ce acestea pasc, hambarele si echipamentele sunt libere pentru a fi curatate. Seara, vacile sunt, de obicei, manate inapoi in habare pentru a fi mulse a doua oara. In mod normal, seara, acestea sunt hranite cu cereale. Atunci cand se intorc in hambar, acestea sunt, adesea, verificate pentru anomalii fizice sau simptome care pot constitui motive de ingrijorare pentru fermier.
Procedurile de alimentare, precum si cantitatile sunt, in general, atent monitorizate de catre fermier. Acesta controleaza, de obicei, portiile de hrana pentru a mentine marjele sale de profit. Vacile mai tinere sunt mai bune producatoare de lapte si astfel, primesc o cantitate mai mare de hrana. Atunci cand productia de lapte a vacilor batrane scade considerabil, acestea sunt adesea vandute pentru carne.
In plus fata de treburile de zi cu zi legate de mulgere si hrana, datoria unui fermier este aceea de a fi tot timpul informat cu privire la pamantul sau, vacile sale, culturile sale, dar si cu privire la piata lactatelor. Pentru a avea o afacere de succes, acesta trebuie, in mod normal, sa fie foarte atent la paraziti si sa ia masurile necesare pentru eliminarea acestora.
Pentru mai multe detalii cu privire la aparatele de muls vaci accesati Proagricol.ro .