Cu ce se ocupa un inginer de radio?

By | July 14, 2015

Cu ce se ocupa un inginer de radio?Sunteti un fan al radioului? Doriti sa ascultati un radio Alba? Este foarte simplu. Tot ce trebuie sa faceti este sa intrati pe www.radiounirea.ro, pentru a asculta unul dintre cele mai bune, daca nu chiar cel mai bun radio Alba.

Inginerii de radio, operatorii de radio si tehnicienii de difuzare realizeaza o mare varietate de sarcini care includ, in general, montarea si intretinerea echipamentelor electrice din cadrul posturilor de radio.

Pentru a tine postul in emisie, un inginer de radio trebuie sa monitorizeze si sa repare cablurile, machetele de design pentru echipamente, sa supravegheze nivelurile de transmisie intre turnurile de difuzare si antene si sa citeasca inregistrarile emitatoarelor radio. In plus fata de abilitatile de inginerie electrica de baza, inginerii de radio trebuie sa aiba abilitati de comunicare excelente si capacitatea fizica de a ridica echipamente grele.

Un inginer radio indeplineste, de obicei, sarcini similare cu cele ale inginerilor video, scopul principal fiind acela de a mentine programele in emisie. Atunci cand apar erori de comunicare sau de transmisie, este responsabilitatea inginerului de radio sa evalueze si sa repare problemele.

Acesti profesionisti trebuie sa poata fi capabili fizic sa urce la inaltimi mari pentru a repara antenele si sa se strecoare in spatii inguste pentru a repara diferitele echipamente sau cabluri. In plus fara de reparatii si intretinere, acesti ingineri folosesc echipamente pentru a produce muzica si efecte sonore, dar si pentru a amesteca, inregistra si sincroniza semnale audio.

Montarea si intretinerea echipamentului (microfoane, difuzoare, echipament de inregistrare, placi de sunet, placi de mixing) reprezinta, de asemenea, una dintre sarcinile unui inginer de radio.

Cativa ani de invatamant post-secundar, concentrati in special pe ingineria electrica, sunt necesari pentru a deveni inginer de radio.

Multe dintre facultatile tehnice ofera cursuri specializate in inginerie radio, care pot include o certificare de un an sau o diploma de asociat. Mai multe facultati cu studii de patru ani, cum ar fi cele din universitatile de stat, ofera posibilitatea obtinerii unei diplome de licenta in acest domeniu. In plus fata de instruirea formala in acest domeniu, studentii fac si cursuri complete de productie de sunet, tehnologie de radiodifuziune pe computer si inginerie de difuzare.

In timpul acestor studii, studentii din domeniul ingineriei radio ar trebui sa aiba posibilitatea de a-si exersa abilitatile cu ajutorul echipamentelor de studio reale. Pentru cei care sunt interesati de obtinerea unui certificat avansat in ingineria radio, Societatea Inginerilor de Radiodifuziune ofera programe de certificare optionale in mai multe domenii (tehnolog in retelistica de radiodifuziune, inginer de radio, operator de radio etc.).

Obtinerea unei certificari poate solicita un numar de ani de educatie formala si experienta profesionala. Dupa ce studentul indeplineste educatia si experienta profesionala minima cerute, acesta trebuie sa treaca un test-grila pentru a obtine certificarea.

Dupa primirea acestui statut, inginerii de radio pot avansa pentru a deveni tehnicieni de supraveghere sau ingineri-sef. Chiar daca avansarea in domeniul ingineriei radio include, in general, responsabilitati suplimentare, astfel de acreditari pot oferi unui inginer o putere mai mare de castig.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.