Cui ii puteti vinde smartphone-ul?

By | December 17, 2019

Cui ii puteti vinde smartphone-ul?Cu o parada interminabila de noi smartphone-uri care ajung pe piata in fiecare an, tentatia de a face upgrade este puternica. Ei bine, dar in aceste conditii, ce faceti cu smartphone-ul pe care nu il mai folositi?

O idee pe care o puteti lua in calcul, este aceea de a pastra telefonul, pentru a avea un dispozitiv de rezerva in cazul in care vi se defecteaza dispozitivul nou. O alta solutie ar fi sa cautati un cumparator caruia sa ii vindeti dispozitivul. Iata cateva detalii pe care ar trebuie sa le cunoasteti in cazul in care luati in calcul ideea de a va vinde vechiul smartphone.

Gasiti cutia si accesoriile

Cand aveti un smartphone pe care ati decis sa il vindeti, este o idee buna sa localizati cutia originala si accesoriile care au venit cu aceasta. Cautati in jur si vedeti daca puteti descoperiti cutia, cablul si incarcatorul original, castile si orice altceva a fost acolo cand ati deschis-o prima data. Acest lucru va face diferenta la pretul pe care il puteti solicita.

Cat valoreaza vechiul dvs. smartphone?

Un telefon cu conditii perfecte, insotit de toate accesoriile originale, va valora, in mod evident, mai mult decat un telefon fara cutie sau incarcator sau alte accesorii. Dar pentru a obtine cel mai bun pret posibil pentru vechiul dvs. smartphone, va trebui sa faceti niste cercetari.

Telefoanele deblocate valoreaza mai mult

Atunci cand cumparati un smartphone, acesta poate fi blocat intr-o anumita retea, sau nu. Telefoanele deblocate, care pot fi activate si utilizate pe orice operator, vor fi de fiecare data cele mai cautate, asa ca merita sa deblocati smartphone-ul inainte de a-l vinde, pentru a obtine un pret mai bun.

Cum sa stergeti smartphone-ul

Este foarte important sa va asigurati ca va deconectati din conturile de pe smartphone si il stergeti complet inainte de a-l vinde. Exista doua aspecte care trebuie luate in considerare: in primul rand doriti sa faceti o copie de siguranta a tuturor fisierelor dvs. pretioase si asigurati-va ca nimeni altcineva nu are acces la ele, iar in al doilea rand, trebuie sa dezactivati Blocarea de activare sau Protectia de resetare din fabrica.

Unde vindeti smartphone-ul?

Dupa ce urmati pasii mai sus amintiti, cu siguranta va intrebati unde puteti vinde smartphone-ul. Puteti vine dispozitivul persoanelor cunoscute, insa aceasta nu este de fiecare data cea mai buna idee.

Puteti alege sa vindeti telefonul pe site-urile de vanzari, insa probabil veti plati si transportul produsului, iar astfel nu va fi in avantajul dvs. Cea mai utila solutie este sa treceti pragul unei case de amanet electronice. Casele de amanet, primesc telefoane drept garantie din partea clientilor, iar cand acestia nu isi achita datoriile, scot la vanzare telefoanele cu scopul de a-si recupera banii.

Totodata, casele de amanet cumpara aparate electronice la preturi mici, pe care mai apoi le scot la vanzare la cele mai bune preturi. Acest lucru inseamna ca puteti trece pragul unei case de amanet atunci cand doriti sa va vindeti smartphone-ul, pentru a afla ce suma de bani vi se propune. Daca sunteti de acord, puteti vinde telefonul. Daca nu, puteti cauta o alta casa de amanet pentru a va vinde dispozitivul.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.