Cum alegem periuta de dinti?

By | November 23, 2016

cum-alegem-periuta-de-dintiExista mai multe metode de albire a dintilor si cele mai multe dintre ele implica si utilizarea periutei de dinti.

Alegerea unei periute ideaa poate sa fie o adevarata provocare si tinand cont de oferta actuala care este extrem de variata putem oricand sa alegem modelul gresit de periuta de dinti.

Periile trebuie sa fie alese in general dupa caracteristicile pe care le au filamentele din care sunt facute: provenienta, natura, numarul si lungimea, aranjamentul, diametrul si consistenta, densitatea si flexibilitatea.

Dupa consistenta perilor care compun periutele sunt mai multe tipuri de periute pentru dinti. Sunt periutele de durtiate medie. Ele sunt cele mai des utilizate si pe ambalaj scrie medium, regular sau normal.

Periutele de duritate mare sunt recomandate celor care consuma des cafea si persoanelor care fumeaza insa trebuie sa mentionam ca favorizeaza reactiile gingivale si producerea de aumite leziuni pe dinti in urma periajului care sunt localizate in general foarte aproape de coletul dintilor si se manifesta cu lipsa unei substante dure care este insotita de asemenea si de hipersensibilitate in special daca persoana respectiva va realiza periajul ceva mai energic si nu isi isuseste o tehnica buna de periaj.

Noi va recomandam prudenta in momentul in care va alegeti periute de dinti dure. Se recomanda mai bine sa folositi periile de o duritate mai mica si care au o eficienta similara daca folosim tehnici corecte.

Periutele de duritate mica sunt bune pentru persoanele ai caror dinti au mobilitatea crescuta. Ele sunt mult mai putin traumatizante si de aceea sunt recomandate si pentru a peria sansul gingival si zonele dintre dinti dar si pentru persoanele care au dintii sensibili. periutele moi nu pot sa elimine depozitele grele cum ar fi cele de placa de la baza dintilor care sunt depuse de mai multa vreme.

Pentru a va alege cele mai bune periute va trebui sa tineti cont si de tipul de gingii pe care le aveti. Existenta unei inflamatii la nivelul gingiilor si tipul de gingie, prezenta unor retractii si gradul acesta sunt cei mai importanti factori pentru a alege o periuta de dinti buna.

Sensibilitatea dintilor, nivelul de jonctiune dintre smalt si cement, modul in care se prezinta spatiile dintre dinti si malpozitiile dentare dar si existenta unor restaurari conjuncte sau a unor obturatii coronare si incidenta cariilor si a parodontopatiilor sunt factori la fel de importanti de care este recomandat sa tineti cont in momentul in care va schimbati periuta de dinti.

Macar o data pe luna ar trebui sa ne schimbam periutele de dinti din cauza ca perii sau pot sa se deterioreze si pot sa inceapa sa retina un numar destul de mare de bacterii.

Pretul periutelor difera. Va trebui sa fim constienti si de faptul ca o periuta mai ieftina va avea un cost de productie mai mic si normele de igiena nu vor fi respectate. Pentru a putea sa evitati riscult de a cumpara o periuta facuta in conditii necorespunzatoare va recomandam sa investiti mai mult in periute.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.