Cum alegem un service auto de incredere?

By | August 30, 2020

Cum alegem un service auto de incredere?In cazul in care tocmai ce ti-ai cumparat un autoturism second hand, cel mai probabil te intrebi care sunt cele mai importante criterii de alegere a unui service auto, in conditiile in care vei dori sa mergi cat mai repede cu masina pentru schimbul distributiei si a uleiului si filtrelor.

Ei bine, indiferent ca trebuie sa mergi cu masina in service pentru aceste revizii sau pentru diferite alte probleme, este foarte important sa stii cum sa alegu un service auto de incredere, mai ales ca in mai toate orasele exista mai multe alternative.

  1. Cere referinte

Fara doar si poate, in cazul in care prietenii, rudele sau cunostintele tale au fost deja cu masinile in service, ar fi indicat sa le ceri parerea. Incearca sa afli unde isi duc masinile la revizii sau la reparat.

Noteaza service-urile auto mentionate de catre acestia pe o foaie, iar apoi poti sa vizitezi fiecare service in parte.

  1. Dotarile service-ului

Sa presupunem ca deja ai ales numele service-ului pe care ai de gand sa il vizitezi prima data cu noua sau cu prima ta masina. Ei bine, cand ajung la fata locului, este foarte important sa te asiguri ca verifici daca service-ul respectiv dispune de aparatura de care are nevoie masina ta.

Te vei gandi probabil la faptul ca fiecare service trebuie sa fie foarte bine dotat, cu rampe si cu elevatoare, cu tot felul de scule si instrumente de lucru, etc. Ei bine, exista si service-uri auto mici, unde se face doar mecanica de baza (inlocuire placute frana, inlocuire capete de bara si bucse, etc.).

In cazul in care in orasul tau exista un service auto care este echipat cu aparatura de ultima generatie, nu incape indoiala in faptul ca acolo trebuie sa iti duci masina la reparat, mai ales daca vezi ca service-ul este foarte bine organizat.

Este foarte important sa te asiguri de-asemenea ca afli daca service-ul dispune de autorizatiile si acreditarile necesare pentru a functiona conform cu legea. Un alt aspect deosebit de important pe care trebuie sa il ai in vedere atunci cand trebuie sa alegi un service auto pentru a-ti duce masina, este legat de piesele cu care lucreaza specialistii.

Acestia folosesc doar piese noi, sau folosesc si piese auto second hand precum turbine second hand de exemplu? De-asemenea, este foarte important sa te interesezi si daca service-ul ofera garantia lucrarii si a pieselor de schimb pe care acestia le vor pune in locul pieselor defecte?

  1. Se spune ca omul sfinteste locul

Iar in cazul de fata, cu siguranta asa este. Proprietarii sevice-urilor auto cu siguranta trebuie sa se asigure in legatura cu faptul ca au cel mai bun personal. Degeaba un service auto dispune de echipamente de ultima generatie, degeaba service-ul are foarte multe scule, unelte si instrumente, daca nu are cine sa le foloseasca.

De-asemenea, este important sa solicitati informatii cu privire la experienta mecanicilor care isi desfasoara activitatea in service-urile auto pe care le veti vizita. Cu cat un mecanic are o experienta mai mare, cu atat este mai probabil sa fie mai proceput, si sa efectueze reparatii de calitate ale masinilor.

Tot in ceea ce priveste acest punct “Omul sfinteste locul”, trebuie sa abordam si subiectul organizare. Atunci cand vizitati un service, este foarte important sa urmariti organizarea. Urmariti ordinea si disciplina de la service. Degeba service-ul dispune de aparate, instrumente, scule si unelte de cea mai buna calitate, daca toate sunt imprastiate, iar mecanicii stau cate 10 minute sa caute o cheie tubulara sau o surubelnita.

  1. Luati in considerare costurile

In mod evident, costurile reprezinta un alt aspect demn de luat in considerare atunci cand alegeti un service auto pentru masina voastra. Cu siguranta veti dori sa aveti mereu parte de cele mai atractive preturi ale reparatiilor, insa nu de fiecare data, cel mai mic pret inseamna cea mai buna solutie.

De multe ori, calitatea reparatiei care este indoielnica, poate fi motivul pretului mic al lucrarii, insa nici un pret mare nu garanteaza calitatea.

Acestea sunt cateva detalii pe care trebuie sa le aveti in vedere atunci cand cautati un service auto pentru a va duce masina la revizie sau la reparatie. Recomandarea noastra este sa va indreptati atentia spre un service itp Cluj Napoca 2020.

In cadrul unui astfel de service, lucreaza cu siguranta cei mai buni mecanici, iar un service care efectueaza si inspectii tehnice periodice, este clar faptul ca este bine organizat. In ceea ce priveste inspectiile tehnice periodice, stim cu totii ca acestea pe langa celelalte verificari efectuate, cuprind si un test al noxelor.

Daca va ducti masina intr-un service itp Cluj Napoca 2000, puteti solicita si un astfel de test, pentru a fi cu inima impacata, ca daca va veti intalni cu un echipaj RAR in trafic, masina va trece chiar si testul noxelor.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.