Cum alegi masina de gaurit potrivita nevoilor tale?

By | June 16, 2020

Cum alegi masina de gaurit potrivita nevoilor tale?Nu trebuie sa fii cel mai bun mester pentru a detine o masina de gaurit. Intr-adevar, foarte multi mesteri isi indreapta atentia spre masini de gaurit de cea mai buna calitate, insa chiar daca nu esti mester, poti cumpara o asemenea unealta pe care sa o folosesti ocazional, pentru diferite aplicatii.

Cand intentionezi sa alegi o asemenea unealta, este foarte important sa cunosti cateva detalii care te pot ajuta sa faci alegerea corecta, asa ca este indicat sa citesti pana la final, pentru a vedea ce factori trebuie sa ai in vedere pentru a alege masina de gaurit ideala nevoilor tale.

 1. Greutatea masinii

O masina de gaurit poate avea greutatea cuprinsa intre 1 si 3 kilograme. Cu cat o masina de gaurit este mai usoara, cu atat este si mai usor de manevrat, insa cu cat o masina este mai usoara, cu atat va avea puterea mai mica.

Daca intentionezi sa alegi o masina rotopercutoare de gaurit, tine cont de greutate neaparat, dat fiind faptul ca inertia creata prin apasare, va micsora forta de apasare.

 1. Manevrabilitate

Manevrabilitatea uneltei consta in usurinta de utilizare a acesteia. Alege o masina de gaurit care crezi ca este usor de manevrat, si daca gasesti una care are maner auxiliar, ar fi indicat sa o alegi.

O astfel de masina de gaurit iti ofera o stabilitate imbunatatita si o priza mai buna, dar si un mai bun control in ceea ce priveste unghiul de gaurire.

 1. Viteza de gaurire

Aceasta poate varia de la 300 RPM pana la 1500 RPM, si are o mare importanta in functie de materialul pe care ai de gand sa il gauresti. Daca ai nevoie sa dai gauri in otel, lemn dur sau beton, o masina de gaurit care are 1000 RPM este potrivita.

 1. Tensiunea alimentarii

Aceasta variaza intre 6 si 36 V curent continuu in cazul bormasinilor cu acumulator, si intre 230 V/50 Hz pentru cele cu fir. Tensiunea alimentarii este o caracteristica determinanta in puterea masinii de gaurit.

Daca ai nevoie de o asemenea unealta pe care sa o folosesti pentru a efectua diferite reparatii usoare in gospodarie, cum ar fi sa dai niste gauri in lemn, o masina de gaurit cu tensiune mica este potrivita (masina cu acumulator).

Daca insa ai nevoie sa folosesti zi de zi masina, cum ar fi intr-un atelier de tamplarie de exemplu, atunci este indicat sa iti indrepti atentia spre o masina de gaurit cu fir. Chiar si pentru a da gauri in beton, ai nevoie de o masina de gaurit cu fir.

 1. Acumulatorul masinii si aria de munca

Aici trebuie mentionat faptul ca atunci cand folosesti o masina de gaurit cu acumulator, ai posibilitatea de a lucra cu ea oriunde, departe de o sursa de curent, atata timp cat acumulatorul este incarcat. In schimb, o masina de gaurit cu fir, nu iti permite acest lucru.

Ei bine, acestea sunt asadar 5 dintre cele mai importante caracteristici de luat in considerare atunci cand ai nevoie sa iti cumperi o masina de gaurit. Recomandarea noastra este sa iti indrepti atentia spre o Masina de gaurit si insurubat cu acumulator Li-Ion Wert W1312 care are un amperaj de 1.43 Ah, o putere de 12 V, si o viteza maxima de 700 RPM.

Aceasta este o unealta usoara, avand greutatea de doar 2 kilograme, ceea ce inseamna ca este usor de manevrat, iar datorita faptului ca are acumulator (DC 1300 mAh Li-Ion), ai posibilitatea de a utiliza unealta (care este usor de transportat) chiar si la o distanta mare de o sursa de energie electrica.

Be Sociable, Share!

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.