Cum alegi un cooler pentru laptop?

By | August 3, 2017

Cum alegi un cooler pentru laptop?Momentul in care iti cumperi un laptop, cu siguranta este pentru tine unul plin de bucurie, insa trebuie ca pe langa echipament, sa mai investesti o suma de bani nu foarte mare, in achizitionarea unui cooler laptop, pentru a te putea folosi cat mai mult timp de echipament.

Ne este cunoscut tuturor faptul ca laptopurile, in momentul in care sunt intens utilizate, se incalzesc foarte tare, iar aceasta caldura le poate provoca mari daune. Tocmai de aceea ar fi indicat ca in momentul in care iti cumperi un laptop, sa optezi si pentru un cooler, pentru ca acest accesoriu nu ii va permite echipamentului sa se supraincalzeasca.

Ei bine, acum ca am stabilit faptul ca un cooler pentru laptop este util datorita faptului ca este capabil sa previna supraincalzirea echipamentului, trebuie amintite si cateva criterii in functie de care se alege un astfel de accesoriu.

Fara daor si poate, cel mai important aspect de care va trebui sa tinem cont, il reprezinta performantele pe care le poate avea un asemenea accesoriu pentru laptopuri.

Se pot gasi pe piata atat coolere echipate cu un singur ventilator, cat si coolere prevazute cu doua ventilatoare. Ideal ar fi sa iti indrepti atentia spre un cooler prevazut cu doua ventilatoare, datorita faptului ca acelea vor avea o circulatie mai buna a aerului.

Se poate opta pentru coolere pentru laptopuri care detin viteze reglabile ale ventilatoarelor, insa o astfel de functie nu reprezinta neaparat o necesitate, ci este mai degraba un bonus.

Un alt aspect foarte important in functie de care se alege un cooler pentru laptop, il reprezinta zgomotul pe care acesta il produce in momentul functionarii. Se spune ca zgomotul maxim admis pentru un cooler ar fi de 25 dB, insa indicat ar fi sa optezi pentru un cooler care nu emite un sunet mai puternic de 20 dB.

Chiar si designul acestor accesorii pentru laptop conteaza foarte mult, insa daca stai sa alegi un cooler pentru laptop strict din acest aspect, trebuie precizat faptul ca accesoriul ideal pentru tine este acela care se potriveste cel mai mult nevoilor tale.

Daca de exemplu, folosesti mai mult timp laptopul stand in pat, decat la birou, atunci este evident faptul ca va trebui sa iti indrepti atentia spre un cooler pentru laptop rigid, insa care sa iti ofere totusi un nivel al confortului ridicat.

Tot referitor la designul acestor coolere, mai trebuie precizat faptul ca un design bun poate asigura o circulatie foarte buna a aerului. In acest caz, un cooler inclinat, sau un cooler cu o inaltime reglabila, pot permite aerului cald sa se risipeasca foarte rapid din jurul echipamentului.

Din fericire, aceste accesorii pentru laptop, sunt foarte simplu de utilizat, asa ca nu trebuie sa ai cunostinte avanzate pentru a folosi un cooler. Tot ceea ce ai de facut, este sa introduci mufa USB intr-un port USB, iar coolerul va incepe sa functioneze.

Modele de coolere pentru laptop, cu siguranta vei gasi o multime, insa trebuie sa tii cont si de cel mai important aspect, pe care l-am lasat la final, si anume dimensiunile laptopului. Trebuie sa alegi un cooler perfect pentru echipamentul tau, din acest punct de vedere.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.