Cum iti protejezi masina de rugina?

By | February 14, 2019

Cum iti protejezi masina de rugina?Una dintre cele mai mari probleme pe care masinile la mana a doua sau nu neaparat le ridiuca sunt pucntele de rugina care apar pe caroserie. Tratarea necorespunzatoare a acestor puncte de rugina are drept rezultat marirea zonei afectate pana la distrugerea completa a acestia. Sunt mici trucuri care rezolva aceasta problema foarte ieftin.

O idee buna ar fi sa va cumparati un pistol de antifonat de pe Casa Idea si sa il folositi in acest scop.

Rugina reprezinta un proces chimic la care metalul este supus atunci cand intra in contact cu oxigenul. Acest proces de oxidare a metalului de pe caroserie apare abia dupa ce straturile de vopsea sunt indepartate ca urmare a evenimentului neplacut cum sunt pietricelele care sunt aruncate de ale masini. Pentru  zona inferioara a masinii, acolo unde contactul des cu materiale abrazive si sare aruncata de drumari pe carosabil favorizeaza aparitia ruginii, este recomandat sa se foloseasca o vopsea insonorizanta. Vestea buna este ca nu trebuie sa fii profesionist ca sa folosesti o asemenea vopsea.

Vopseaua insonorizanta este o vopsea care ase aplica cu pistolul de anitofnat si este anticoroziva si antifonica cu densitate si aderenta mare. Este utilizata pentru tratarea partilor metalice interioare sau exterioare ale caroseriei pentru ca le protejeaza pe acestea pe termen lung. Pretul unui astfel de produs este mic, mai exact 35 de lei pentru un singur litri si cu o cutie de 2 litri poti sa iti antifonezi fara nicio problema toata partea inferioara a masinii.

Vopsirea zonelor inferioare ale masinii cu insonorizant reduce cu mult riscul de aparitie a ruginii si va protejeaza automobilul de intemperii. De asemenea, un beneficiu major pe care aceasta vopsea il aduce este izolarea fonica s masinii prin aplicarea stratului de vopsea pe interiorul portierelor, pe usa si pe poea. Este dovedit stiintific ca asa se reduce si zgomotul ambiental cu cca 17% acesta fiind un procent destul de mare daca se tine cont de fapt ca celelalte solutii de antifonare costa o mica avere in realitate.

Pretul unui pistol de antifonare este foarte mic si efectele sunt absolut uimitoare. Pe piata exista un numar urias de solutii pentru antifonare si cu siguranta vei gasi ceva care sa fie usor de aplicat pe masina. Materialele costa foarte putin si masina va fi acoperita in intregime deci vei fi protejat de rugina si de efectele negative ale substantelor folosite pe timpul iernii.

Cu ajutorul unui pistol de antifonat vei reusi singur sa obtii cele mai bune rezultate si la cele mai mici preturi. Recomandarea este sa incerci sa cumperi un pistol de calitate cum este cel de pe Casa Idea pentru a obtine cu adevarat cele mai bune rezultate. Cu cat iti ingrijesti masina mai repede cu atat mai usor iti va fi sa reusesti sa o pastrezi in stare optima pentru o perioada cat mai lunga de timp.

De asemenea, vei descoperi toate avantajele cand vei incepe sa compari preturile practicate de service-uri raportat la ceea ce cheltuiesti tu cand te ocupi singur.

 

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.