Cum modifica temperatura proprietatile bateriei

By | September 18, 2019

Cum modifica temperatura proprietatile baterieiBateria de la telefonul mobil este afectata de temperaturi la fel ca orice alt tip de acumulator. De aceea specialistii recomanda sa nu lasi telefonul in frig sau in soare pentru foarte mult timp pentru ca pot aparea deteriorari considerabile. Un alt sfat este ca atunci cand cumperi baterie Samsung sau pentru orice alt tip de telefon, sa alegi doar produsele originale.

O baterie de telefon ajunsa la 65 de grade devine periculoasa

Dispozitivul este prea cald de la 65 de grade in sus. De la aproximativ 65 de grade incep primele procese daunatoare ale bateriei. Prin urmare, de la aceasta temperatura apare un avertisment pe cele mai multe telefoane chair si fara aplicatii speciale instalate. Cu aceasta alerta, ar trebui sa inchizi imediat smartphone-ul si, dupa o scurta racire sa verifici daca temperaturile extreme sunt atinse din nou dupa o repornire – sau daca este doar o problema temporara, cum ar fi o eroare de software.

La peste 80 de grade apare pericolul de expozie

Atunci cand bateria a ajuns la 80 de grade probabil ca este deja deteriorata. Daca incalzirea continua apare fenomenul de scurgere termica ceea ce inseamna ca dispozitivul poate lua foc oricand. Telefonul este posibil sa nu te mai notifice in acest moment insa daca ai o aplicatie preinstalata vei fi altertat cu semnale sonore pentru a duce dispozitivul cat mai departe de tine si de obiectele pe care le poate deteriora.

Temepratura foarte scazuta afecteaza telefonul

Toate temperaturile sub 0 grade afecteaza bateria telefonului. Chiar si temperaturile nu foarte mici cauzeaza probleme bateriei. Sub 0 grade, bateria nu ofera energie, multe telefoane mobile se opresc automat. Unii utilizatori de iPhone raporteaza ca smartphone-urile lor de multe ori se opresc spontan la aproximativ 10 grade pe minus indiferent daca au sau nu o husa de protectie.

Este recomandat sa iti mentii telefonul in stare optima respectand regimul de temperatura in care trebuie sa functioneze acesta.

Este o diferenta intre telefoanele cu Android si cele iPhone in ceea ce priveste durata de viata a bateriei. Anumite telefoane au o baterie mai buna si mai rezistenta comparativ cu altele, insa regimul termic de functionare trebuie sa fie respectat cu strictete pe toate. Cu siguranta nu iti doresti ca bateria ta sa se strice sau ca din cauza telefonului tau mobil sa apara accidente grave.

Iata si cateva sfaturi care sa te ajute sa iti salvezi bateria de impactul termic:

 • Pe timpul verii nu pune bateria in soare;
 • Nu lasa telefonul vara in masina pentru ca temperaturile din interior ajung destul de ridicate iar telefonul poate fi deteriorat complet – tine cont si de faptul ca daca bateria explodeaza in masina si apare un incendiu, vei distruge si masina;
 • Nu lasa telefonul afara iarna cand temperaturile sunt pe minus – vei vedea ca se opreste si ulterior vei vedea cum se descarca rapid;
 • Atunci cand gatesti nu tine telefonul deasupra aburilor;
 • Nu pune telefonul pe calorifer sau pe soba si cu atat mai putin pe plita.

Cu ajutorul acestor faturi iti vei conseva cel mai bine durata de viata a bateriei.

Be Sociable, Share!

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.