Cum poti face marketing pe Facebook?

By | May 7, 2014

Cum poti face marketing pe Facebook?Raportari recente au scos din nou la iveala faptul ca Facebook-ul cuprinde un proces mare de fani care vor sa vada mesajele de pe paginile brand-urilor organice.

Acest lucru nu este ceva nou, asa ca marile brand-uri sunt inca in urmarirea Like-urilor (unele cumpara chiar si fani inexistenti) si celebreaza momentul in care ating 1 milion de fani ca si cum ar fi castigat Cupa Mondiala.

Acum cateva luni, Facebook-ul a spus utilizatorilor ca asteapta sa vada „distributia organica a postarilor de pe paginile individuale pentru a face sa scada treptat de-a lungul timpului pe masura ce lucram continuu la asigurarea faptului ca oamenii au o experienta semnificativa pe site”.

Facebook-ul spune ca declinul distributiei organice a postarilor aparute pe  pagini in Noutati  a scazut pentru ca „mai multa concurenta a dus la mai multe distribuiri”. Intr-adevar anul trecut Facebook-ul a dezvaluit ca in medie utilizatorii pot vedea aproximativ 1500 de povesti pe zi – care variaza de la invitatii de jocuri la zile de naster, fotografii si mesaje – acesta fiind motivul pentru care fiecare utilizator face anumite setari pentru a vedea in Noutati doar ce considera relevant pentru el.

Pentru a avea succesul garantat pe Facebook va recomand doi furnizori premium:

1)    pentru fani Facebook pentru pagina ta apeleaza la Smartseopack.com, gasesti oferta lor de fani 100% reali si 100% romani pe http://smartseopack.com/fani-facebook/.

2)    Promovare anunturi pe nelimitate grupuri de Facebook si pagini: va recomand un tool senzational numit Facebook Blaster promovat de una dintre cele mai mari companii de seo si social media din Uk, Seoday.co.uk. Gasiti pagina de prezentare aici : http://seoday.co.uk/facebook-group-poster/ .

Ar fi probabil corect sa pariati pe faptul ca accesibilitatea organica a inceput sa scada din momentul in care Facebook-ul a devenit o companie pubilca si a devenit absolut necesara la promovarea produselor create de anumite brand-uri. Inainte de oferta publica initiala, media postarilor pe o pagina provoca interes pentru 16% din fani. Acum, aceasta medie a scazut cu 80%.

In 2012, Facebook-ul a recunoscut faptul ca 9% din cele 955 de milioane de utilizatori activi erau suspecti a avea profile false. De atunci au aparut nenumarate rapoarte de afaceri care plateau pentru promovarea paginii lor folosind unul din produsele publicitare ale Facebook-ului  pentru atingerea unor rezultate ciudate. De exemplu, compania americana de cercetare biomedicala PubChase, a acumulat de 10 ori mai multi fani noi din India (care se presupune ca ar fi fost falsi), decat din tara natala.

Astfel de statistici arata faptul ca numarul de like-uri al pagini pe care o ai este lipsit de sens: exista sansa ca unele dintre ele sa nu fie publicul pe care ti l-ai dorit si cei cu care vrei sa vorbesti sa aiba o probabilitate mai mica sa-ti vada mesajele, cu exceptia cazului in care le cauta bine.

Daca tu comercializezi produse si vrei sa ai succes pe Facebook, imi pare rau, trebuie sa platesti. Acest aspect nu trebuie considerat un soc sau o dezamagire. Marketingul de succes pe Facebook nu este diferit de marketing-ul din alte locuri: este nevoie de cheltuieli cu mass-media, directionare eficienta si creativitate fantastica.

Este demn de remarcat faptul ca anumite continuturi reale de introducere pe piata de la anumite brand-uri apar in Noutati, dar la fel ca si mesajul transmis pe cale orala in orice forma, este doar marketing de exceptie care creaza o noutate. Deseori sunt mult mai valoroase mesajele care informeaza cu privire la diverse situatii din lume, la moda sau diverse video-uri.

Aceste recmandari primite de la prieteni sunt mai apreciate decat mesajele impinse in Noutati de diverse brand-uri. Marketing-ul genial predomina, nu marketing-ul mascat care patrunde in constiinta noastra ca un vierme. Nu conteaza daca marketing-ul genial a aparut pentru prima data pe YouTube, la TV sau pe Facebook. Marketing-ul genial e tot ce conteaza.


Alte stiri actuale :

1. To Be or Not To Be an Amazon Affiliate Marketer
2. Cum anuntam promotiile si reducerile prin DB Poster?
3. Optimizarea seo, garantul succesului?
4. Modalitati de a genera trafic de pe Yahoo.com

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.