Cum pregatesc suprafetele din lemn care trebuie vopsite?

By | November 14, 2014

Cum pregatesc suprafetele din lemn care trebuie vopsite?Mereu avem tot felul de planuri prin care vrem sa ne facem locuinta sa arate cat mai bine. Facem un plan, ne hotaram exact ceea ce ne dorim, cumparam materiale de pe Adrenco.ro si trecem la treaba.

Materialele necesare sunt multe, de la diferite firme, de diferite tipuri. Acesta este si motivul pentru care trebuie sa stii sa le folosesti, trebuie sa stii cand sa le folosesti si in ce conditii. Adrenco.ro iti ofera o gama larga de produse destinate finisajelor in constructii, produse pe care le poti cumpara cu usurinta si incredere de pe www.adrenco.ro.

Cand vine vorba de datul cu vopsea, aceasta poate fi aplicata pe diverse suprafete. Acum insa ne vom opri asupra suprafetelor din lemn. Cei care locuiesc la casa stiu mai bine faptul ca mereu trebuie sa dea cu vopsea gardul, geamurile sau usile, in cazul in care acestea sunt fabricate din lemn. Chiar si cei care locuiesc la bloc, de multe ori prefera lemnul in loc de termopan. Acum depinde de preferintele fiecarei persoane in parte.

Intalnim doua situatii in mod frecvent. Una in care vopsim o suprafata de lemn care nu a mai fost vopsita, alta in care vopsim un lemn care a mai fost vopsit anterior.

Vopsirea unei suprafete care nu a mai fost vopsita

Inainte de a vopsi o astfel de suprafata din lemn, trebuie sa tinem cont de faptul ca aceasta trebuie pregatita. Cum o pregatim? Prin curatare, netezire si tratare. Curatarea si netezirea se face cu aparate speciale, iar tratarea trebuie facuta cu solutii speciale. Inainte de a aplica stratul de vopsea, trebuie sa te asuguri de faptul ca nu apar denivelari si de faptul ca lemnul este perfect uscat.

Dupa toate aceste activitati, poti incepe sa vopsesti suprafata din lemn, astfel incat aceasta sa arate asa cum iti doresti. Daca nu e suficient un strat de vopsea, deoarece nu acopera lemnul asa cum iti doresti, dupa ce primul strat s-a uscat foarte bine, mai poti aplica inca unul.

Vopsirea suprafetelor care au mai fost vopsite

Este putin mai dificil sa vopsesti o suprafata de lemn care a mai fost vopsita anterior. De ce? Pentru ca trebuie sa indepartezi stratul de vopsea neaderent aplicat anterior. Acest lucru se face cu instrumente speciale, prin slefuire. Unii aleg sa foloseasca un spaclu, altii folosesc peria de sarma, altii hartia abraziva.

Indiferent ce alegi, rezultatul trebuie sa fie acelasi. Dupa ce ai curatat totul foarte bine, poti trece la aplicarea stratului sau straturilor de vopsea, in functie de necesitate. In general, suprafetele care se afla la exterior trebuie vopsite in doua straturi.

Este important sa vopsesti la timp lemnul, mai ales daca acesta se afla in exterior, deoarece ploaia sau zapada il pot distruge cu usurinta. Vopseaua nu are rolul doar de a infrumuseta, ci marele sau rol este acela de a oferi protectie impotriva diversilor factori care ar putea afecta lemnul. Alege culoarea potrivita si vopseste chiar acum suprafetele din lemn nevopsite sau cele care trebuie revopsite din locuinta ta.

Be Sociable, Share!

    One thought on “Cum pregatesc suprafetele din lemn care trebuie vopsite?

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.