Cum reparam display-ul si ecranul unui iPhone 2G

By | September 8, 2014

Cum reparam display-ul si ecranul unui iPhone 2G
Ideea de a repara un iPhone pare o nebunie, data fiind reputatia neclintita pe care acest brand si-a creat-o in decursul timpului. Cu toate acestea, nimic nu dureaza o vesnicie si, in plus, accidente se pot petrece oricand, iar nevoia de reparatie primeaza in fata achizitionarii unui nou telefon.

In timp ce unii utilizatori prefera sa-si lase smartphone-ul in service, altii intervin asupra lui cu toata increderea, cu atat mai mult cu cat cei care sunt in cautarea unor piese telefoane iPhone, le pot gasi atat in magazine fizice, cat si online, la diversi parteneri, precum www.magazingsm.ro.

In schimb, cand vine vorba despre un iPhone 2G, nu trebuie sa ne facem foarte mari sperante, avand in vedere ca are totusi o vechime de 7 ani, iar piesele de schimb devin din ce in ce mai rare. Totusi, nimic nu este imposibil.

Una dintre cele mai expuse la daune piese telefoane iPhone este ecranul si acest lucru nu este de mirare. In plus, cu cat telefonul este mai vechi cu atat mai mult i se maresc sansele de deteriorare, intrucat momentele in care acesta poate fi lovit, scapat sau zgariat se mltiplica in timp. Asadar, in cazul schimbarii ecranului, operatiune este relativ complexa, dar nu imposibil de realizat:

Un prim gest ce trebuie facut este scoaterea cartelei SIM cu tot cu suportul sau, cu ajutorul unui obiect subtire si ascutit. Urmeaza apoi indepartarea tablitei antenei, situate in partea de sus a telefonului, prin trecerea unei surubelnite de-al lungul liniei dintre marginea ecranului si tablita antenei (pentru a permite o inlaturare mai usoara a celei din urma). In urma acestei proceduri, 3 suruburi ce fixeaza partea din spate a telefonului vor fi vizibile, urmand a fi indepartate.

Dupa indepartarea partii inferioare a carcasei din spate cu ajutorul unui obiect metalic subtire si rigid, se repeta procedeul in partea superioara, de o parte si de alta, pana la indepartarea totala. Suruburile ce fixeaza placa de baza trebuie indepartate, precum si surubul ce securizeaza placa de baza de camera foto.

Firul antenei va fi deconectat de pe placa de baza, iar camera indepartata. Bateria si placa de baza vor fi scoase impreuna, deci aici lucrurile devin cu adevarat complicate.

Dupa ce bateria este usor desprinsa, placa de baza este si ea usor ridicata, tinand cont ca pe spatele ei mai are atasati 4 conectori. In urma deconectarii speakerului si a senzorului touch, bateria si placa de baza vor fi prinse in acelasi timp si indepartate din telefon. O ultima faza prevede indepartarea marginii ecranului, prin eliminarea suruburilor perimetrale si, intr-un final, ridicarea ecranului.

Odata schimbat ecranul, operatiune de reasamblare presupune practic o inversare a procesului de dezasamblare. In primul rand, controller-ul componentei touch screen si cablul destinat digitizer sa fie inserati in locurile corecte, situate in partea de sus a placii de mijloc.

Aplicarea noului ecran se face cu grija, fara aprinde cablurile la mijloc. Intr-un final, buttonul de meniu trebuie pozitionat astfel incat, la amplasarea ecranului, acesta safie perfect rigid.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.