Cum sa alegem o moara electrica pentru casa?

By | February 22, 2022

Cum sa alegem o moara electrica pentru casa?O moara de uz casnic – un vizitator frecvent in bucatariile noastre. Cele mai comune optiuni pentru acest echipament sunt o rasnita de cafea electrica si o rasnita manuala pentru condimente.

Cu toate acestea, exista o alta tehnica mai putin populara pentru macinarea diferitelor ingrediente, de exemplu, o moara electrica Alpin Profi pentru cereale si furaje. Ia in considerare mai detaliat toate tipurile de rasnite electrice de casa.

Soiuri de rasnite de uz casnic

Scopul morii este de a macina ingredientele solide in faina. Folosind un astfel de dispozitiv de uz casnic, este usor sa macini orice cereale pentru hrana pentru copii, sa faci zahar pudra, sa tai nuci. Sunt la vanzare aparate manuale si electrice pentru casa.

Dintre optiunile de echipare manuala, asa cum am mentionat mai sus, cea mai comuna rasnita de condimente, o poti cumpara impreuna cu condimente (apoi va fi de unica folosinta) sau separat (dispozitive reutilizabile). O moara electrica difera de analogul manual prin productivitate crescuta. In functie de orientarea dispozitivelor, se disting mai multe tipuri:

 • Rasnita de cafea;
 • Rasnita electrica de condimente;
 • Moara de cereale si furaje.

Fiecare dintre aceste rasnite este usor de utilizat si nu necesita abilitati speciale.

Echipament pentru macinarea cerealelor

Moara de cereale electrica de uz casnic este o cutie mica cu un rezervor pentru alimentarea produsului, in interiorul careia se afla un motor care antreneaza rotile de macinat. Corpul poate fi realizat din plastic rezistent la impact sau din lemn scump. Rotile de slefuit pot fi din metal, corindon-ceramic, bazalt, corindon sau granit natural.

Practic, toate dispozitivele iti permit sa reglezi gradul de macinare:

 • aspru
 • mediu – fin
 • cel mai fin.

Principiul de functionare al morii electrice pentru cereale este simplu: cutitele rotative (pietre de moara) macina cerealele in faina, care este separata de pleava printr-o sita si turnata prin duza intr-un recipient inlocuit. Pentru a suprima zgomotul si a preveni alunecarea, producatorii echipeaza dispozitivele cu parti ale corpului din cauciuc.

In functie de materialul cutitelor si de design, moara electrica poate fi universal potrivita pentru macinarea cerealelor, furajelor, leguminoaselor, nucilor, ierburilor si a multor alte produse solide.

Cum sa alegi o rasnita pentru cereale

Pentru a cumpara o moara electrica pentru cereale, trebuie sa te concentrezi pe nevoile tale. O rasnita universala este potrivita pentru macinarea diverselor produse solide. Daca este importanta calitatea fainii, este mai bine sa alegi un model de moara de cereale.

De asemenea, atunci cand alegi, ar trebui sa acorzi atentie puterii motorului, deoarece performanta dispozitivului depinde de aceasta, o capacitate de 360 ​​de wati. Un aspect important al alegerii este si din ce este facut corpul morii.

De exemplu, un corp din lemn natural este considerat ecologic, iar lemnul confera, de asemenea, o aroma placuta fainii.

Alegerea unei rasnite electrice de condimente

Din cele mai vechi timpuri se stie ca toate condimentele proaspat macinate confera preparatului o aroma si un gust uimitor.

Piperul, coriandru, cuisoarele si alte condimente pot fi macinate acasa folosind dispozitive moderne: industria produce rasnite speciale de uz casnic si electrice. Modelele electrice pot functiona pe retea, baterie sau baterii conventionale inlocuibile.

Be Sociable, Share!

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.