Cum sa alegeti un touchscreen pentru telefoanele Samsung?

By | August 3, 2016

Cum-sa-alegeti-un-touchscreen-pentru-telefoanele-SamsungUn smartphone se imparte in functie de tehnologie. Astfel, exista doua tipuri de ecrane tactile: capacitiv si rezistiv. Majoritatea telefoanelor printre care si touchscreen Samsung utilizeaza tehnologia capacitiva care este cea mai buna alegere chiar daca preturile sunt mai ridicate.

Dintre cele doua tipuri de tehnologie cea mai utilizata este cea capacitiva, chiar daca cea rezistiva concureaza cu acestea, iar publicul este impartit.

Cum sa alegeti un telefon touchscreen? Elementele cheie de care trebuie sa se tina cont vor fi prezentate in continuare pentru a lua o decizie corecta in vederea achizitonarii unui nou dispozitiv care prezinta ecran tactil.
Un prim element care face diferenta intre telefoane este reprezentata de sensibilitatea ecranului si timpul de raspuns. Acestia sunt factori foarte importanti in alegerea unui telefon cu ecran tactil. Exista producatori care lauda touchscreen-urile create, dar care au timpi mari de reactionare la atingere.

Perioada de reactionare la atingere a telefonului reprezinta punctul cheie al accesarii aplicatiilor dorite de catre user. Acest lucru poate crea disconfort userului, dar, de asemenea, poate deveni foarte neplacut in cazul in care telefonul este menit unei utilizari indelungate. Este indicat ca , in magazin, cumparatorul sa vada cat de repede actioneaza telefonul in urma atingerii. Un alt element cheie in alegerea unui telefon touchscreen este dimensiunea, aceasta jucand un rol destul de important.

Dimensiunea trebuie sa se plieze pe modul de utilizare. Daca utilizatorul foloseste degetul sau un stilou special conceput pentru touchscreen-uri, atunci este recomandat ca dimensiunile sa fie generoase pentru a permite o manevrare cu usurinta.

Insa, daca displayul este foare mare, acesta va fi mult mai geru de utilizat sau de pastrat si va tinde sa arate kitsch. Se recomanda un dispaly generos care sa aiba minim 2,8 inch pentru a fi comfortabil utilizatorului si pentru a fi folosit cu usurinta.

Un element destul de important in alegerea unui smartphone este reprezentat de sistemul de operare. Indiferent de aspectul dispozitivului, acesta are nevoie de un suport pentru a fi utilizat. Acest suport este reprezentat de aplicatiile care se gasesc pe device. Insa, aplicatiile nu pot fi utilizate daca nu exista un sistem de operare.

Companiile creatoare de smarthone-uri isi bazeaza creatiile pe sisteme software pentru care exista o numeroasa gama de aplicatii, unele dintre ele fiind dedicate exclusiv touchscreenului, altele reprezentand o modalitate de imbunatatirii ale telefonului. Este recomandat ca utilizatorul sa se intereseze din timp daca telefonul dorit contine aplicatii utile.

Elementul de baza in alegerea unui telefon cu ecran tactil este bateria. Cumparatorii sunt atrasi de dimensiunile considerabile si de designul impresionant al dispozitivului incat uita sa afle detalii semnificative despre baterie si despre modul de incarcare a acesteia. De altfel, odata cu dimensiunile mari ale telefonului cerintele care privesc bateria cresc.

Astfel, cumparatorul trebuie sa ceara detalii tehnice in legatura cu durata bateriei in diverse tipuri ale functionarii, precum: music play, stand-by, video, talk time etc.). Majoritatea utilizatorilor de smartphone sunt nemultumiti in legatura cu bateria deoarece acestia au fost mult mai atrasi de felul in care este prezentat telefonul.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.