Cum sa alegi farmacia potrivita pentru tine

By | October 28, 2017

Multi dintre oamenii din ziua de astazi vad farmaciile ca pe niste simple magazine, insa acestia trebuie sa stie ca lucrurile nu stau chiar asa. Pentru ca, atunci cand mergi la farmacie nu mergi sa cumperi mere sau suc, ci medicamente, iar cu medicamentele nu este de joaca.

Spun acest lucru deoarece, medicamente nu poti lua decat atunci cand suferi de o afectiune. Iar pentru a afla daca suferi de o afectiune nu trebuie sa te consulti singur, ci sa iei neaparat legatura cu un medic de familie sau cu unul specialist.

Pentru a afla daca suferi de o afectiune, dupa cum spuneam si putin mai sus, trebuie sa te programezi la un consult, la medicul de familie. Abia dupa ce medicul de familie te-a consultat si a stabilit ca suferi de o afectiune, acesta iti va prescrie o reteta, pe care o poti elibera de la orice farmacie.

Insa aici mare atentie, caci daca este vorba despre o reteta compensata, atunci trebuie neaparat sa mergi la o farmacie care elibereaza retete compensate, deoarece nu toate din tara noastra fac acest lucru. Iar aici intervine intotdeauna intrebarea “ Cum sa aleg farmacia potrivita?”.

Pai totul este foarte simplu, caci trebuie sa tii cont de numai cateva aspect destul de importante, care constau in: preturile medicamentelor, daca elibereaza retete compensate sau nu si daca dispune de medicamentele de care ai nevoie.

Atunci cand trebuie sa eliberezi o reteta de medicamente, este recomandat sa cauti o farmacie in care preturile acestora sunt cat mai mici. Si spun acest lucru deoarece, dupa cum foarte bine stiti, exista destui oameni care nu isi pot permite sa isi cumpere medicamentele de care au nevoie si probabil, care au capacitatea de a le prelungi sau a ii tine in viata.

Iar acest lucru se datoreaza in special faptului ca, veniturile din Romania sunt inca unele destul de mici, in comparatie cu preturile unor medicamente.

Tot aici vreau sa mentionez, desi sunt putine, exista farmacii din tara noastra, care au medicamente la preturi destul de avantajoase, astfel incat ele sa poata fi cumparate chiar si de cei cu venituri mai mici. Insa trebuie sa cautati bine pentru a gasi o astfel de farmacie, deoarece este in avantajul vostru.

Nu in ultimul rand, atunci cand sunteti nevoiti sa eliberati o reteta compensata, trebuie neaparat sa cautati o farmacie care ofera medicamente compensate.

Astfel ca, atunci cand intrati intr-o farmacie, primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa il intrebati pe farmacist daca ofera medicamentele compensate de care dumneavoastra aveti nevoie. In cazul in care raspunsul va fi “nu”, atunci este recomandat sa plecati in cautarea altei farmacii care sa faca acest lucru.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.