Cum sa iti intretii laptopul cat mai bine?

By | May 26, 2015

Cum sa iti intretii laptopul cat mai bine?Laptopul tau are nevoie de o atentie speciala deoarece este expus unor conditii dificile de lucru. Acesta se poate defecta din cauza neatentiei tale sau din cauza uzurii excesive. Ea intervine in special atunci cand sistemul nu este intretinut in mod corespunzator. De multe ori poti avea nevoie si de un service PC de incredere deoarece nu orice defectiune poate fi remediata usor.

Un laptop are adesea probleme cu alimentarea cu energie. Adaptorul lui trebuie sa fie foarte rezistent si flexibil deoarece acesta este foarte solicitat in timp de utilizator. Daca el se defecteaza, rezista tentatiei de a cumpara unul ieftin si universal deoarece el ar putea sa nu se potriveasca foarte bine cu modelul laptopului tau, ceea ce poate duce la arderea unor componente precum placa de baza, memoria RAM sau procesorul.

Iar inlocuirea lor poate fi costisitoare si cu siguranta nu iti doresti acest lucru. Utilizarea continua a unui laptop poate afecta functionarea lui normala deoarece acesta se poate supraincalzi, in special in situatia in care nu ai un cooler extern care sa ii scada temperatura in mod corespunzator. Din cauza incalzirii lui excesive, laptopul tau se poate bloca, programele deschise nu mai ruleaza asa cum trebuie, iar navigarea pe internet este si ea incetinita.

Evita sa folosesti laptopul atunci cand el se afla pe o suprafata moale deoarece in acest fel el nu se va ventila asa cum trebuie in interior. De multe ori, coolerul lui este blocat de praf sau alte particule care se aduna inauntru si trebuie curatate in mod regulat. Uneori, ecranul laptopului tau pare a nu mai functiona si afiseaza o imagine de slaba calitate sau nu se mai aprinde deloc.

Cel mai usor mod de a verifica daca monitorul este de vina e sa conectezi laptopul la un afisaj extern. Daca imaginea nu este distorsionata si totul arata asa cum trebuie, atunci acesta este de vina. Daca ea tot nu este clara, cauza poate fi data de una din componentele laptopului tau, fie memoria RAM, fie procesorul sau placa video.

Daca ai ghinionul ca placa de baza sa sufere o defectiune majora, acest lucru inseamna practic ca ai nevoie de un nou laptop. Daca laptopul este inca in garantie, iar defectiunea nu a aparut din vina ta, atunci ea va fi inlocuita de producator fara niciun cost suplimentar pentru tine. Iti poti da seama ca placa de baza are o problema daca laptopul porneste, ledurile corespunzatoare se aprind, iar coolerul porneste si el, insa pe ecran nu apare nimic.

Uneori, din laptop se poate auzi si un sunet subtire. El este unul dintre semnele care indica faptul ca placa de baza are probleme. Este, insa, posibil ca monitorul sa nu se aprinda din cauza unor mici probleme ale elementelor care il inchid atunci cand capacul este inchis. De aceea, este recomandat sa verifici aceste elemente inainte de a merge cu laptopul la un service de calculatoare specializat in remedierea unor defectiuni majore. Vei face, astfel, o economie importanta de bani.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.