Cum sa iti organizezi casa in 10 minute

By | October 2, 2018

Cum sa iti organizezi casa in 10 minuteIn primul rand ai nevoie de mai multe navete din plastic. Nu este greu si le vei obtine foarte usor de la magazinele de specialitate.

Suntem aici pentru a argumenta ca 10 minute sunt mai mult decat suficiente pentru a face cate ceva in organizarea casei, organizarea biroului sau organizarea vietii. Cat de mult puteti realiza in doar 10 minute?Perioadele mici, de 10 minute pot fi de fapt foarte utile daca le alocati zilnic.

Iata un ghid pentru a ramane concentrati daca vreti sa va faceti ordine in casa si sa va organizati lucrurile.

Ganditi-va la toate cele 10 minute pe care le petreceti fara sa faceti nimic in fiecare zi.

  • Asteptand ca toata lumea sa se spele pe dinti, dimineata,
  • Primele zece minute dupa va treziti
  • Statul in sala de asteptare inainte de o intalnire,
  • Sau cand aveti cateva minute la dispozitie in bucatarie in timp ce acel vas se fierbe.

Puteti rupe proiecte mari de organizare in segmente de 10 minute.

Spuneti ca trebuie sa va organizati baia, dar nu puteti gasi o plina perioada de timp de 3 ore in calendarul dvs. pentru a va retrage din circuit si a face curat. Aveti posibilitatea sa finalizati intreaga sarcina de organizare a baii in proiecte de 10 minute: obiecte de toaleta inventariate, curatenie sub chiuveta, spalatul periilor de machiaj etc.

Deci sunteti inauntru, dar nu sunteti sigur de unde sa incepeti, puneti-va la treaba indeplinind una dintre aceste sarcini. Indiferent daca sunteti in bucatarie, baie, dormitor sau la computer, avem o idee pentru a va fi mai organizat – rapid si destul eficient.

Du-te in dresser si alege un sertar. Scoate tot ce vezi, impacheteaza si aranjeaza.

Alege o colectie (echipament sportiv, unelte, consumabile de curatare) si sorteaza-le. Aruncati sau reciclati orice nu mai utilizati.

Scoateti masina din garaj. Localizati diferitele locuri unde puteti stoca obiecte. Desemnati un punct de plecare pentru ca toata lumea sa stie unde puneti aceste obiecte. In acest fel veti sti mereu unde sunt stocate.

Instalati carligele in garaj pentru a atarna scaune de plaja, unelte sau biciclete.

Scoateti sertarul de la noptiera si faceti curat in el. Stergeti praful si aruncati toate obiectele de care stiti ca nu mai aveti nevoie. Nu e greu si in plus veti face foarte multe lucruri in 10 minute.

Creati un sertar de fitness in dormitorul dumneavoastra. Colectati pantalonii, bratarile de fitness, bustierele, instrumentele pe care le folositi si chiar padul pe care faceti gimnastica.

Salvati informatiile de contact ale persoanelor importante pe telefonul dvs. inteligent intr-un mod usor de gasit in caz de urgenta. De exemplu, mama poate fi salvata cu numarul ei complet. La fel puteti face si pentru frati si parteneri. In cazul in care se intampla ceva vor fi mai usor de gasit. O alta idee este sa salvati un contact numit  Contact de urgenta. Folositi un simbol si asta inseamna inseamna ca aceste contacte vor aparea mai intai in agenda dvs. in cazul in care altcineva trebuie sa va ajute sa folositi telefonul.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.