Cum sa realizati un website modern?

By | October 27, 2014

Cum sa realizati un website modern?Evolutia este esentiala in aproape orice domeniu si se aplica si in cazul webdesign-ului. Un site web invechit, care nu ofera nicio noutate in materie de design, poate avea de suferit in fata unuia ce se remarca printr-o tema inovativa.

Atunci cand solicitati serviciile unei firme de webdesign, precum este IT Exclusiv, este bine sa stiti cu adevarat ce anume va doriti de la platforma dumneavoastra web.

Asa cum ne-am obisnuit, in fiecare an suntem surprinsi de tendintele in dezvoltarea unui site. In anul 2014 un design responsiv a ocupat un loc de cinste printre preferinte utilizatorilor. Data fiind cresterea numarului de persoane care utilizeaza tablete si telefoane inteligente, prin design responsiv se poate crea o interfata prietenoasa, atat pentru desktop, cat si pentru mobil.

Utilizatorii se pot bucura de acelasi continut, indiferent de dimensiunile dispozitivului pe care il folosesc. Pentru a avea un site care se poate rasfoi cu usurinta si care sa fie extrem de navigabil, atunci tehnica flat web design este cea potrivita. Site-ul va capata un aspect mai aerisit, se va incarca cu usurinta, iar vizitatorul va putea ajunge mai rapid pe paginile dorite.

Un site modern poate avea fonturi cu dimensiuni mari, care sa asigure utilizatorilor un acces facil la informatie. Un font cu caractere mari este recomandat pentru o citire usoara si rapida a continutului, fara obosirea ochilor. Daca doriti sa realizati un site cu un continut bogat, care sa fie structurat pe mai multe pagini, atunci puteti opta pentru fixed headers. Cu ajutorul acestei tehnici se pot accesa paginile din site, fara sa fiti nevoiti sa reveniti asupra meniului din partea superioara.

O alta tendinta apreciata este parallax scrolling, care favorizeaza schimbarea graficii sau pornirea animatiei cand faceti scroll pe pagina. Efectul pentru utilizator poate fi unul placut. Site-ul va capata un aspect cat mai atractiv, iar daca tinem cont de faptul ca aspectul este prima impresie a utilizatorilor, aceasta este extrem de importanta.

Cei care doresc sa ofere utilizatorului posibilitatea de a avea acces la informatia dorita fara sa navigheze pe mai multe pagini pot folosi single page design. Aceasta tehnica foloseste Parallax scrolling si este potrivita pentru a veni in sprijinul persoanelor care va viziteaza site-ul. Ideea este ca acestia sa fie multumiti si sa gaseasca ceea ce cauta intr-un timp util.

Este de nedorit sa pierdeti trafic, din cauza unui design nepotrivit. Cu toate acestea, se intampla frecvent sa accesam diferite site-uri care sa ne nemultumeasca. Uneori sunt suficiente cateva secunde pentru a regreta ca am ales sa intram pe un anumit website.

Ce este modern in materie de webdesign nu trebuie sa fie neaparat si potrivit pentru necesitatile dumneavoastra. Cel mai indicat este sa consultati un designer web, care va poate oferi solutii adecvate tipului propriu de platforma web. Daca doriti sa beneficiati de servicii de webdesign, puteti vizita site-ul www.itexclusiv.ro.

Cu siguranta, veti fi lamuriti daca aveti nevoie de un site care sa respecte ultimele tendinte in materie de aspect sau daca site-ul pe care il aveti deja necesita imbunatatiri.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.