Cum sa-ti alegi o usa de exterior?

By | January 29, 2015

Cum sa-ti alegi o usa de exterior?Usa de la intrare este unul din cele mai importante elemente ale locuintei, fiind cea care ofera prima impresie vizitatorilor.

Este partea care face tranzitia de la aspectul exterior al casei, care spune multe despre cine esti, la parerea pe care oaspetii urmeaza sa si-o faca atunci cand patrund in caminul tau.

Nu in ultimul rand, usa de la intrare are un mare impact asupra pretului casei pe piata imobiliara. Si aici nu este vorba doar despre partea estetica.

O usa de exterior cu un model axat pe economisirea energiei va fi un plus de valoarea pentru un potential cumparator, care cu siguranta se gandeste si la facturile de energie.

Dar cum iti poti da seama ce tip de usa ti se potriveste? O usa de exterior trebuie sa fie destul de solida incat sa reziste factorilor naturali de deteriorare, dar trebuie sa fie complementara aspectului general al casei si sa adauge un plus de valoare estetica.

Din moment ce functionalitatea este cel mai important lucru pe care trebuie sa il iei in calcul, cea mai buna metoda de a incepe cautarea este sa te informezi cu privire la materialele de fabricatie. Cele mai comune materiale pentru usile de exterior sunt lemnul, fibra de sticla si otelul.

Usile din lemn
Lemnul este unul din cele mai populare materiale pe care oamenii aleg sa le foloseasca pentru usa de la intrare. In ciuda alternativelor, foarte multi oameni aleg lemnul pentru acel sentiment de autenticitate pe care il confera. Exista o varietate mare de modele, stiluri si tipuri de usi din lemn, pentru toate preferintele.

Desi sunt de bun-gust si au un aspect deosebit, exista si dezavantaje. Lemnul este sensibil la umiditate. O data ce umezeala patrunde in lemnul usii, aceasta se poate crapa si si isi poate modifica forma. De asemenea, lemnul este foarte sensibil si la razele de soare, acestea fiind un alt factor care poate influenta durata de viata a unei usi de exterior.

Din cauza sensibilitatii la factorii externi, o usa din lemn masiv trebuie inspectata o data pe an pentru a stabili daca are nevoie de mentenanta.

Usile din fibra de sticla
Relativ accesibile ca pret, usile din fibra de sticla sunt adesea o optiune pentru cei care vor durabilitate si vor sa nu aiba batai de cap cu mentenanta. Aceste usi pot rezista foarte mult timp, fara deteriorari, iar unii producatori acorda garantii pe viata pentru ele.

Deoarece pot rezista ani de zile fara a avea nevoie de retusuri sau de vopsituri, sunt ideale pentru cei care locuiesc in zone cu climat dur. Fibra de sticla este mai rezistenta decat lemnul si otelul, fiind foarte performanta si la capitolul izolatie termica.

Usile din otel
Chiar daca pot suferi zgarieturi, acestea pot fi acoperite foarte usor, chiar de catre proprietar. Avantajele unei usi din metal sunt izolatia buna si preturile accesibile.

Cu toate acestea, otelul tinde sa aiba o durata de viata mai scurta decat lemnul si fibra de sticla. De asemenea, otelul poate rugini, asa ca nu este tocmai alegerea ideala intr-o zona cu umiditate mare.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.