Cum sa am un somn linistit?

By | January 23, 2015

Cum sa am un somn linistit?
Odihna este foarte importanta pentru sanatatea oricarei persoane. De asemenea, importanta este si relaxarea. Unii aleg sa se relaxeze citind, altii vizionand filme, altii mergand la plimbare si tot asa. O metoda placuta de relaxare este mersul la piscina. Cei care practica astfel de practici stiu bine despre ce e vorba.

E bine sa ne gandim la mare, soare, apa, cand afara e atat de frig. Daca vrei ca la vara sa te relaxezi si mai mult la piscina, iti recomandam sa alegi unul din modelele de saltele gonflabile de pe http://www.econvenabil.ro/saltele-gonflabile-272. Cu ajutorul lor te poti relaxa de doua ori mai mult.

Oamenii nu cumpara saltele gonflabile doar pentru a se relaxa la piscina, ci si pentru a se odihni pe ele. Multi insa, se plang de faptul ca au probleme cu somnul, ca nu pot dormi bine, ca se trezesc de multe ori pe noapte si tot asa.

Daca vrei sa ai un somn linistit, iata ce e bine sa faci:

•    Nu manca inainte de a te duce la somn
Alimentele consumate inainte de somn iti pot crea un anumit disconfort, deoarece ele  trebuie digerate. Astfel, ajungi sa ai un somn agitat, iar dimineata nu te vei trezi odihnit.

•    Nu consuma cafeina
Evita sa consumi cafea sau alte substante care contin cafeina deoarece in nici un caz nu vei avea un somn linistit. Specialistii recomanda consumul de bauturi cu cafeina pana in ora 14.

•    Mergi la somn mereu la aceeasi ora
Organismul uman are un anumit ritm biologic. Daca ora la care mergi la somn e mereu aceeasi, acest ritm se regleaza cu timpul si somnul tau va fi unul normal.

•    Nu sta cu ochii in telefon
Multe persoane obisnuiesc sa stea cu telefonul in mana atunci cand se baga in pat. Ele navigheaza pe internet, socializeaza cu prietenii sau joaca tot felul de jocuri. Astfel de practici nu fac altceva decat sa-ti alunge somnul.

•    Relaxeaza-te
Daca vrei sa ai un somn linistit, incearca sa te relaxezi inainte de a adormi. Fa lucruri care te relaxeaza, cum ar fi sa citesti o carte, sa asculti muzica sau sa faci o baie fierbinte.

•    Evita lumina
Orice sursa de lumina poate fi deranjanta daca ai probleme cu somnul, fapt pentru care trebuie sa te asiguri de faptul ca in camera in care dormi e intuneric perfect.

•    Consuma lapte cald
Laptele cald te poate ajuta sa ai un somn cat mai linistit. Laptele te va relaxa si somnul va veni la tine mai repede decat te-ai fi gandit.

Acestea sunt o parte din metodele care te pot ajuta sa ai un somn linistit, insa cu siguranta mai sunt si altele pe care te invitam sa le impartasesti cu noi.

Somnul oricarei persoane este important, deoarece el ajuta organismul sa functioneze in mod normal. Cu cat ai un somn linistit, cu atat vei fi mai pregatit pentru a doua zi. Se intampla ca intr-o anumita noapte sa nu poti dormi asa cum ar trebui, insa cand acest lucru se intampla mereu, e total neplacut.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.