Protectia telefonului este un aspect deosebit de important pentru utilizatori, deoarece nimeni nu-si doreste ca azi sa-si cumpere telefonul si maine sa-l si strice.
Din nefericire, evenimentele neplacute apar. Ba scapam telefonul din mana, ba-l uitam pe sub nu stiu eu ce lucru si ne trezim apoi cu el pe jos si tot asa. Cea mai buna protectie pentru exteriorul unui telefon este data de husa de protectie.
Cei care au iPhone 5, isi cumpara huse iPhone 5 de pe www.accesoriigsm.ro, cei care au Nokia X5 isi cumpara pentru Nokia X5 si tot asa. Cate telefoane, atatea huse, deoarece fiecare telefon trebuie sa se potriveasca perfect in husa lui .
Bineinteles vorbim de husele de silicon sau plastic, sau cele care sunt create exact pe un anumit model de telefon. Husele de tip saculet pot fi pentru mai multe modele, insa nu sunt atat de comode.
Atunci cand ai iPhone 5 dotat cu una din acele huse iPhone 5, nu scapi insa de grija cand iti scapi telefonul in apa. Sunt intr-adevar si telefoane rezistente la apa, cum ar fi noul Samsung Galaxy S5, insa acestea sunt foarte scumpe, fapt pentru care nu oricine si le permite.
Pentru cei care nu au telefoane rezistente la apa, sfaturile care urmeaza vor fi deosebit de utile pentru momentele neplacute in care si-au scapat telefonul in apa.
• Este deosebit de important sa stii ca intr-o astfel de situatie este neaparata nevoie sa-ti inchizi de urgenta dispozitivul, nu pentru ca apa ar dauna, ci pentru ca s-ar putea scurtcircuita atunci cand il deschizi.
• In astfel de situatii neplacute, inaltura din telefon orice se poate inlatura. Scoate bateria, cardul de memorie, cartela SIM, iar daca se poate, desfa telefonul si separa cat de mult poti partile componente.
• Trebuie sa ai in vedere faptul ca telefonul trebuie lasat la uscat. Poti incerca sa scoti apa din el cu un aspirator, sufland in locurile destinate cablului de date, a mufei de reincarcare sau a jack-ului audio.
• Ca si metoda de uscare a telefonului mobil, mai poti folosi un bol cu orez sau cu cereale. Telefonul trebuie introdus intr-un bol cu orez sau cereale si lasat acolo timp de 48 de ore, timp in care din cand in cand il mai poti intoarce in diverse pozitii.
• Cand vrei sa deschizi telefonul, asigura-te de faptul ca nu au mai ramas urme de apa in el. Oricum, cu cat il lasi mai mult la uscat, cu atat mai bine pentru el.
• In nici un caz sa nu apelezi la cuptorul cu microunde sau la alte dispozitive de acest gen pentru a-ti usca telefonul. De asemenea, nu folosi uscatorul de par, dar nici metoda scuturatului in aer.
In astfel de situatii, cel mai bine este sa lasi telefonul sa se usuce natural, atat timp cat este necesar. Daca ai rabdare sa faci acest lucru, si nu il deschizi imediat din curiozitatea de a vedea daca mai functioneaza, sansele ca el sa se deschida dupa un astfel de incident sunt mult mai mari.