Cum se face corect pilirea unghiilor cu gel?

By | May 17, 2022

Cum se face corect pilirea unghiilor cu gel?In timpul unei reconstructii cu gel, sau chiar si in timpul unei simple manichiuri, un pas fundamental care nu trebuie uitat niciodata este pilirea unghiilor. Indepartarea unghiilor in mod corect si profesionist este esentiala nu numai pentru aspectul estetic, ci si, mai ales, pentru a permite unghiei sa creasca sanatos si bine.

Dupa cum ati observat cu siguranta, unghiile sunt un element foarte delicat al corpului nostru: o pilire prea energica sau neprofesionista ar putea crea anomalii de forma si lungime, alterand astfel cresterea normala a unghiei.

Tocmai din acest motiv este o idee buna, mai ales pentru incepatori, sa participe la unul sau mai multe cursuri profesionale dedicate tocmai reconstructiei unghiilor. Desi depunerea poate parea un pas usor de facut, este bine de inteles ca si aici exista tehnici si proceduri care trebuie urmate pas cu pas. Pilirea corecta a unghiilor cu gel iti va conserva sanatatea unghiei.

In primul rand, este necesar sa indepartati orice fel de reziduuri de pe unghii (fie ca este vorba de un gel sau de oja aplicata anterior). Dupa aceea, trebuie sa va puneti mainile intr-un recipient cu apa calda si sa le lasati la inmuiat timp de cateva minute: acest lucru va permite unghiilor si mainilor sa se inmoaie si, astfel, va permite o indepartare si mai buna si mai eficienta a cuticulelor.

Acum, sa trecem la limarea efectiva a unghiilor. Prima regula de baza care trebuie respectata este de a slefui intotdeauna in aceeasi directie si intr-un mod delicat, pentru a preveni deteriorarea sau chiar ruperea lor.

Evident, metoda de pilire depinde si de forma finala pe care vrei sa o dai unghiilor tale, care, dupa cum am vazut mai sus, nu sunt putine. Pentru a obtine o arhivare profesionala si eficienta, este recomandabil sa folositi pile si instrumente de calitate superioara, chiar daca acestea pot fi putin mai scumpe decat cele ale concurentei.

Se descurajeaza folosirea unei pile metalice, deoarece este prea dur si ar putea cauza craparea sau deteriorarea uneia sau mai multor unghii.

Ghidul de pilire a unghiilor

Asa cum am spus mai devreme, slefuirea depinde foarte mult de forma finala pe care doriti sa o dati unghiilor. Sa cunoastem, asadar, cele mai cunoscute tehnici de depunere pentru a crea unele dintre cele mai utilizate forme:

Unghii in forma de migdala: pentru a obtine unghii perfecte in forma de migdala, pilirea trebuie sa urmeze o traiectorie usor curbata, pornind de la marginile laterale si ingustandu-se din ce in ce mai mult spre centru pana la obtinerea unei forme perfecte, exact ca cea a unei migdale;

Unghiile patrate: fara indoiala cea mai frecvent utilizata forma, pentru a obtine aceasta trebuie sa se slefuiasca ambele parti ale unghiei in mod liniar si sa se ascuta varful pentru a o face complet dreapta si patrata;

Unghii Stiletto: mai bine cunoscute sub denumirea de unghii ascutite, acestea sunt create prin pilirea colturilor si a laturilor intr-un mod gradual pana cand unghiile sunt ascutite;

Unghii ovale: pentru a obtine unghii ovale profesionale si precise, este necesar sa se slefuiasca partea superioara intr-un mod rotunjit, fara a crea puncte.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.