Cum se face reparatia bateriei la un laptop Sony-Vaio?

By | September 28, 2016

cum-se-face-reparatia-bateriei-la-un-laptop-sony-vaioSony reprezinta un brand de top la nivel mondial. De la produse electronice si produse electrocasnice, compania Sony produce absolut toata gama aceasta de produse.

Din 2001, Sony are o colaborare cu compania suedeza Ericsson pentru a produce diverse dispozitive si echipamente mobile in domeniul IT: telefoane mobile, tablete, laptopuri si diverse accesorii pentru acestea. Produsele Sony sunt de foarte buna calitate si foarte apreciate de utilizatorii din lumea intreaga.

Laptopurile Sony-Vaio reprezinta dispozitive de top ale companiei si de aceea o sa vedem in continuare cum putem sa schimbam bateria acestui model de laptop. La acest tip de laptop, bateria e putin mai dificil de schimbat, pentru ca aceasta se afla mult mai in interior si va trebui sa fie demontate si alte piese pentru a putea ajunge la baterie.

La alte branduri, bateria se afla pe placa de baza intr-o pozitie de unde poate fi schimbata mult mai usor. Aceasta reprezinta o componenta foarte importanta a unui laptop. Bateria CMOS se gaseste pe placa de baza de la Sony-Vaio. Fara aceasta, BIOS-ul nu va functiona si ne va avertiza ca bateria este descarcata.

Cand bateria descarcata incepe sa ne dea semne ca are probleme va trebui sa reglam ceasul laptopului. Aceasta fiind descarcata trebuie schimbata destul de repede, pentru ca altfel se va distruge, iar BIOS-ul nu va mai fi capabil sa-si memoreze propriile setari si vor apare diverse probleme de software. Inlocuirea bateriei trebuie facuta cu una compatibila cu placa de baza, intrucat operatia de inlocuire a bateriei CMOS trebuie realizata numai dupa ce apar erori in software-ul laptopului.

Bateriile CMOS sunt de regula foarte bune, dar cand acestea cedeaza, trebuie schimbate foarte repede pentru a avea laptopul in stare foarte buna. Bateria CMOS trebuie schimbata neaparat cu una compatibila, astfel pot aparea disfunctionalitati ale dispozitivului, chiar daca aparent acesta functioneaza.

Bateria este lipita pe placa de baza cu un adeziv. Mai intai trebuie dezlipit conectorul care este fabricat din plastic. Apoi noua baterie este lipita pe placa de baza cu respectivul adeziv. In cele din urma, trebuie montat conectorul in locasul lui cu multa atentie pentru ca acest conector este foarte fragil, fiind realizat cum spuneam din plastic.

Bateria laptopului are o autonomie care este data de numarul de celule, dar pe masura ce bateria creste din punct de vedere al autonomiei, ii cresc direct proportional dimensiunile si greutatea.

Dupa numarul de celule, acestea se impart in baterii cu 6, 9 sau 12 celule. Este recomandat ca atunci cand facem o comparatie intre mai multe baterii de laptop, in vederea unei decizii de cumparare, sa ne gandim foarte bine la nevoile noastre specifice de utilizare.

Trebuie sa alegem o baterie mica si usoara, sau grea, dar cu multe celule? De obicei trebuie sa alegem intre o baterie usoara sau mica si o baterie voluminoasa sau grea pentru a avea o atuonomie mai buna pentru laptopul nostru.

Prin reparatii Sony aceasta inlocuire a bateriei laptopului Sony-Vaio se va face in cele mai bune conditii si cu consiliere din partea specialistului.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.