Cum se mareste durata de viata a unui SSD?

By | April 11, 2016

Cum se mareste durata de viata a unui SSD?Un SSD este construit diferit comparativ cu un HDD si nu are parti in miscare fiind similar cu un ram ceva mai mare daca doriti sa facem o comparatie.

Sunt mai mute aspecte care tin de setarile sistemului de operare si care pot fi schimbate pentru a imbunatati performantele calcualatorului si care au legatura cu marirea duratei de viata pentru noul SSD.

In cazul in care nu stiati un SSD are in afara de avantajele clare pe care ni le ofera si un dezavantaj legat de durata sa de viata care este limitata.

Se considera ca dupa niste calcule, prin optimizarea modului in care SSD-ul va fi utilizat de catre Windows acesta va avea o durata de viata mai mare sau mai mica cu pana la 2 sau 3 ani. Urmand instructiunile de mai jos va veti putea bucura de SSD pana la aproximativ 8 ani.

Daca aveti un laptop second hand cu SSD sau un claculator care are SSD va recomandam sa tineti cont de sfaturile de mai jos.

Va recomandam sa instalati toate driverele pentru placa de baza si sa va asigurati ca sunt corect instalate si updatate toate. Acest lucru va permite sa aveti un management eficient pentru transmisia de date din porturile SATA.

Este necesar un update pentru ca in foarte multe cazuri acesta remediaza si problemele care pot sa apara dupa ce se lanseaza componente noi.

Comparativ cu un HDD normal un SSD lucreaza mai repede daca system restore este dezactivat. Desi la inceput nu va veti da seama de acest lucru in timp ce utilizati tot mai mult calcualatorul pe hard vor ramane spatii goale pentru ca veti sterge sau veti adauga fisiere noi.

SSD-ul va incepe sa functioneze mai greu pentru ca va trebui sa citeasca aceste informatii si va sari peste spatiile respective. Pentru a dezactiva acest sistem restore mergeti cu click dreapta pe my computer si selectati proprietatile.

Acolo veti gasi system protection de unde puteti selecta hrad disckul si dand click pe configurare veti birfa ulterior turn off system protectiotn.

Trebuie sa dezacitivati si indexarea SSD-ului. Pe un hard clasic indexarea ajuta windowsul sa gaseasca fisierele mai repede. Pentru ca un SSD se misca instant indexarea nu va face decat sa sporeasca numarul de scrieri de pe hard si acest lucru nu este necesar.

Trebuie sa dezactivati si Disk Defragment Schedule. In general Widows 7 face acest lucru de la natura dar sunt si momente in care acesta omite sa faca asta si este bine sa verificati daca defragmentarea este sau nu anulata.

Un SSD se misca aproape instant si din aceasta cauza nu este nevoie sa mai faceti si defrgmentare. Daca lasati defragmentarea pornita veti avea un numar de scrieri mai mare pe hard si numarul de citiri va creste foarte mult.

De asemenea se recomanda sa opriti si Multi Boot Selection. Nu trebuie sa faceti acest lucru daca aveti mai multe sisteme pe un singru hard. Daca nu aveti mai multe sisteme de operare care functioneaza pe acelasi hard atunci puteti sa dezactivati optiunea si veti castiga cateva secunde la pornirea PC-ului.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.