Cum se pastreaza picioarele sanatoase in timpul sarcinii?

By | April 9, 2019

Cum se pastreaza picioarele sanatoase in timpul sarcinii?Sarcina joaca un rol important in dezvoltarea varicelor. Treizeci la suta dintre femeile gravide pentru prima data si 55 la suta dintre femeile care au avut doua sau mai multe sarcini pe termen lung dezvolta varice, potrivit mai multor studii realizate in ultimul timp.

Femeile care sunt insarcinate prezinta un risc crescut pentru dezvoltarea unei tromboze de vene profunde, cunoscuta sub numele de DVT. Un motiv este datorat volumului crescut de sange la termenul complet. In plus, sarcina provoaca modificari hormonale care cresc coagulabilitatea sangelui.

Purtarea sosetelor de compresie de la Meia va poate ajuta sa va mentineti picioarele sanatoase in timpul sarcinii si in afara acesteia.

Probleme comune de sanatate a piciorului in timpul sarcinii

Tulburarile veninoase si problemele de sanatate ale piciorului sunt printre cele mai frecvente afectiuni medicale in cazul femeilor insarcinate. Este posibil sa prezentati aceste conditii pentru prima data in timpul sarcinii.

De exemplu, picioarele umflate, picioarele dureroase obosite si un sentiment de greutate in picioare sunt printre simptomele de zi cu zi pe care femeile gravide le pot experimenta. Aceste simptome sunt deosebit de frecvente atunci cand:

 • in familie exista un istoric de vene varicoase si boli venoase;
 • conditie venoasa a fost deja prezenta inainte de sarcina;
 • femeia sta si suporta perioade prelungite de timp in timpul sarcinii;
 • femeia nu face miscare in mod regulat in timpul sarcinii sau;
 • femeia a avut mai multe sarcini.
 • Efectul sarcinii asupra sistemului venoas

In timpul sarcinii, in organism exista multe modificari hormonale care au un efect profund asupra venelor. Volumul sanguin creste intre 40% si 50%, in timp ce cantitatile crescute de progesteron determina dilatarea peretilor venelor si devine mai putin elastice.

5 moduri de a va mentine picioarele sanatoase in timpul sarcinii:

 • Evitati sa stati in picioare si sa va asezati pe perioade lungi de timp. Amintiti-va ca picioarele in miscare sunt picioare mai sanatoase!
 • Stati active. Exercitiul fizic frecvent, moderat (exemplu: mersul pe jos, inotul, drumetii) este important pentru mentinerea picioarelor sanatoase si va ajuta sa mentineti un stil de viata sanatos general;
 • Purtati ciorapi pentru compresie medicala care se gasesc la Meia. Ciorapii si sosetele de compresie ajuta la promovarea circulatiei sanguine prin imbunatatirea revenirii sangelui venos inapoi in inima;
 • Cand va odihniti (noaptea sau in timpul zilei), stati confortabil cu picioarele usor inaltate;
 • Evitati expunerea prelungita la caldura de la plaja, bai fierbinti sau sauna. Caldura excesiva va provoca dilatarea venelor si poate induce umflarea.

Beneficiile terapiei prin comprimare in timpul sarcinii

Studiile clinice arata ca ciorapii de compresie sunt benefici si ar trebui sa fie un suport pentru ameliorarea simptomelor insuficientei venoase cronice in timpul sarcinii si perioadei postpartum. Chiffonul de compresie gradual este cel mai eficient mod de a preveni edemul sau umflarea.

De asemenea, amelioreaza durerea si greutatea piciorului si contribuie la prevenirea venelor patate sau a venelor varicoase. Atunci cand se utilizeaza ciorapi de compresie, compresia trebuie sa fie graduata, cu cea mai mare presiune la nivelul gleznelor si in scadere in timp ce urca piciorul.

Cand descoperiti avantajele si confortul ciorapilor de compresie in timpul sarcinii, poate doriti sa continuati sa ii purtati si dupa, iar picioarele dvs. va vor multumi pentru sanatatea lor imbunatatita.

Be Sociable, Share!

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.