Atunci cand scapati un telefon in apa ar trebui sa urmati cateva sfaturi importante cu scopul de a creste sansele ca telefonul sa ramana functional si pentru a putea evita ca unele accidente sa se produca din cauza scurt-circuitului.
Cand telefonul cade in apa primul lucru pe care ar trebui totusi sa il faceti este sa mergeti cu el la un service. De exemplu, pentru reparatii telefoane Bucuresti, exista un numar foarte mare de astfel de firme care se ocupa cu reparatiile telefoanelor.
Regula nu se aplica doar in Bucuresti, in fiecare localitate existand cel putin un service pentru reparatii dispozitive mobile.
Indiferent cata atentie si grija acordam telefonului ni se poate intampla sa ne cada in apa sau sa se verse un pahar cu apa peste el. In astfel de situatii apare pericolul ca telefonul sa nu ma poata fi utilizat mai ales daca sta prea mult sub apa. In plus, sansele de deteriorare sunt mai mari atunci cand incepeti sa apasati pe butoane sau pe ecran pentru a verifica daca telefonul se mai aprinde.
Sunt cativa pasi pe care daca ii urmati sporiti sansele de a avea un telefon functional desi nu exista certitudinea ca veti salva telefonul.
In primul rand ar trebui ca telefonul sa fie scos din apa cat mai rapid. Cu cat dispozitivul sta mai mult sub apa cu atat sansele ca acesta sa se strice iremediabil cresc.
Daca telefonul a fost udat in timp ce era la incarcat recomandam prudenta pentru ca riscati sa va electrocutati. In astfel de situatii cel mai bine este sa deconectati respectiva priza, sau daca telefonul se incarca de la calculator, va recomandam sa opriti calculatorul inainte de a atinge telefonul.
Bateria telefonului trebuie scoasa, daca acest lucru este posibil. Fara a atinge ecranul sau butoanele, indepartati capacul si scoateti bateria. Sfatul acesta este util deoarece scotand bateria evitati sa se produca un scurt circuit.
Daca nu se poate scoate bateria din telefon, cum ar fi cazul unui iPhone, inchideti telefonul apasand butonul de Power apoi eliminati perifericele precum cardul de memorie si cartela SIM.
Incercati sa uscati telefonul cu ajutorul unui prosop sau al unei lavete moi. Nu impingeti apa in porturile aparatului si nu miscati excesiv dispozitivul mobil, in scopul de a evita ca apa sa intre si mai mult in circuite.
Utilizati deshidratanti sintetici. Daca aveti aceasta posibilitate, puneti dispozitivul mobil intr-un mediu cu efect deshidratant pentru ca oricat de bine incercati sa stergeti telefonul tot vor damane vapori .
Solutia ar fi sa utilizati substante artificiale deshidratante cum ar fi cele pe care le gasiti cand cumparati incaltaminte, Pentru rezultate optime ar trebui sa inchideti ermetic aparatul intr-un recipient in care sa se afle o astfel de substanta.
Asteptati cateva ore si aprindeti din nou telefonul. Va recomadam sa asteptati chiar si o zi si apoi sa verificati daca mai este apa in porturi. Daca nu se pot monta la loc si bateria, dar si cartela si cardul, si puteti incerca sa reporniti telefonul.
Daca nu a intrat apa foarte in profunzime exista posibilitatea ca dispozitivul sa mearga in parametrii normali.