Cum trebuie aleasa o baterie externa?

By | June 27, 2017

Bateria externa este unul dintre accesorii telefoane de baza. Atunci cand vrei sa cumperi o baterie externa trebuie sa luati in calcul numerosi factori, acestia in functie de gadgetul pe care vreti sa il incarcati cu un astfel de dispozitiv. Trebuie sa tineti cont de dimensiunile bateriei si totodata de performantele acesteia.

Performantele unei baterii externe – randamentul acesteia este de regula, de circa 50-75% din capacitatea mentionata. Astfel, in general, o baterie externa de 4000 mAh va incarca telefonul cu numai 2000-2500 mAh, practic dispozitivul nu se va incarca aproape niciodata la intreaga sa capacitate.

Deci daca telefonul are un accumulator de 2000 mAh si vreti ca bateria externa sa il incarce complet o data, este bine sa cumparati o baterie externa de cel putin de 3000 mAh.

Cu cat numarul de conectori este mai mare si totodata mai diversificat, cu atat veti putea conecta mai multe dispozitive simultan si bineinteles, o varietate mai mare de produse.

Unele baterii externe pot oferi porturi USB de 2 A in loc de 1 A, astfel ca dispozitivul se incarca mai repede, iar alte modele permit incarcarea telefonului, chiar si in timp ce bateria externa este conectata la priza pentru incarcare.

Portabilitatea este un element cheie al bateriei externe. Cu cat dimensiunile si greutatea acesteia sunt mai mici, cu atat va fi mai usor de transportat. In general, cu cat capacitatea este mai mare, cu atat greutatea si dimensiunile vor fi mai mari. Compatibilitatea este foarte importanta.

Trebuie sa cititi cu atentie despre tipurile de dispozitive pe care le puteti conecta la bateria externa, mai ales daca ai iPhone sau iPad. In plus, verificati amperajul bateriei in specificatiile tehnice, pentru ca acestea sa fie compatibile cu amperajul dispozitivului.

Pe piata intalnim numeroase baterii externe, produse chiar de branduri renumite. O alegere ieftina si totodata foarte populara este ASUS ZenPower. Aceasta este o baterie externa care nu dezamageste. Capacitatea acesteia este de 10050 mAh si permite incarcarea unui telefon mobil de circa 3-4 ori sau incarcarea unui telefon si a unei tablete.

Acumulatorul intern este de buna calitate si pastreaza bine sarcina chiar si 2-3 luni. Aceasta baterie este compatibila si cu telefoane sau tablete Apple. Ca dezavantaje se remarca existenta unui singur port USB 2.0 pentru incarcare si totodata lipsa compatibilitatii cu tehnologiile de incarcare rapida.

Bateria externa Astro 6400 mAh fabricata de catre cunoscutul producator Anker, se adreseaza celor care doresc un produs compact care sa poata fi purtat fara probleme in buzunar, deoarece cantareste circa 150 de grame.

Capacitatea de 6400 mAh este suficienta pentru incarcarea unui telefon de 2 ori sau chiar mai mult, iar aceasta este compatibila si cu produsele Apple. Nu exista compatibilitate cu tehnologiile de incarcare rapida, insa aceasta baterie poate incarca si tablete.

Ca si concluzii, trebuie sa remarcam ca pentru unii bateria externa este un moft, utilizarea unei baterii externe pentru telefon este utila in foarte multe situatii cand nu aveti acces mai mult de o zi la o priza obisnuita.

Un astfel de dispozitiv vine si in ajutorul celor care utilizeaza intens un smartphone si ii consuma repede bateria interna.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.