Cum trebuie sa ne comportam in anumite situatii din trafic

By | October 24, 2014

Cum trebuie sa ne comportam in anumite situatii din traficIn Romania, aproximativ 470.000 de soferi circula fara asigurare RCA. Acest lucru este absolut ilegal, iar valoarea  pagubelor daunelor provocate de un astfel de sofer a crescut extrem de mult in ultimii ani.

Soferii ar trebuie sa fie constienti de faptul ca oricand li se poate intampla ceva neprevazut. Intra pe Rcaautoieftin.ro, foloseste un calculator RCA si calculeaza care este cel mai mic pret pe care il poti obtine pentru o astfel de asigurare si fii un sofer cu adevarat responsabil.

Pe langa faptul ca poti calcula totul cu un calculator RCA, poti beneficia si de oferte special create pentru cei care au nevoie de asigurari RCA ieftine. Intra si convinge-te.

In trafic de multe ori e ca intr-o jungla. Multi dintre soferi nu sunt atenti si provoaca o multime de tragedii. Trebuie sa conduci cu grija si sa te comporti civilizat atunci cand situatia o cere. In cele ce urmeaza, vorbim despre cum ar trebuie sa procedezi tu ca si sofer in anumite situatii din trafic.

•    Cand intalnesi un incepator

Primul si cel mai important lucru in acest caz este sa ai rabdare. Gandeste-te cum erai tu la inceput. Te-ai nascut cumva invatat? Chiar daca tu poate ai invatat mai usor arta sofatului, tine cont de faptul ca nu toata lumea este la fel. Unele persoane sunt mai timide, lucru care se vede in trafic atunci cand sunt incepatoare. Ai rabdare cu un astfel de sofer si nu fa tot felul de manevre total neindicate pentru a-l intimida.

•    Cand esti barbat si intalnesti o femeie

Stereotipurile de gen sunt des intalnite in trafic. Este drept, de multe ori femeile conduc mai prost decat barbatii. Daca esti barbat si intalnesti o femeie in trafic, nu trebuie sa pornesti din start cu ideea ca e un dezastru la volan. Greselile pe care le fac femeile la volan, de multe ori le fac si barbatii. Da dovada de un barbat cu bun simt, nu de altceva.

•    Cand esti prins intr-o aglomeratie

Nu o sa inteleg niciodata soferii care claxoneaza in disperare atunci cand au in fata lor cateva zeci de masini. Cu ce te ajuta faptul ca apesi pe claxon? In nici un caz nu o sa se fereasca toti din fata ta sa te lase sa pleci. Cand nu vezi exact ce e in fata ta nu te grabi sa apesi pe claxon.

Nu poti sti daca in fata s-a petrecut un accident, se ofera prioritate la un echipaj pentru situatii de urgenta, s-a inchis o anumita strada sau ca e un incepator care face sa incetineasca tot traficul. Nu sunt de dorit aceste situatii, dar cand esti sofer trebuie sa ti le asumi.

Am prezentat mai sus trei situatii foarte des intalnite. Probabil iti suna cunoscute si tie. Cel mai important lucru in trafic este sa ai rabdare. Trebuie sa ai rabdare ca vei ajunge la destinatie daca circuli cu o viteza mai mica, sa ai rabdare ca vei ajunge la destinatie daca esti calm intr-o aglomeratie, sa ai rabdare cand intalnesti un incepator sau cand intalnesti o femeie la volan.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.