De ce este important sa participi la un curs expert accesare fonduri europene?

By | October 3, 2018

Dupa cum deja toata lumea stie, in ultimii ani in Romania s-au dezvoltat o multime de proiecte cu bani europeni in Romania, proiecte care au dus la aparitia de noi locuri de munca, si proiecte care au dus la dezvoltarea anumitor zone.

In prezent, exista o multime de persoane care se gandesc sa inceapa diferite afaceri in Romania, accesand fonduri europene, fie ele rambursabile sau nerambursabile.

De precizat este faptul ca unii romani au fost norocosi si au putut accesa fonduri europene inca de la prima incercare pentru a incepe o afacere, in timp ce altii au avut ghinionul de a nu primi in prima faza finantare prin fonduri europene, insa apoi, dupa ce si-au refacut dosarul au fost norocosi si li s-a aprobat finantarea.

Ei bine, in cazul in care ai si tu de gand sa obtii o finantare pentru a incepe o afacere, ai putea sa te gandesti foarte serios sa participi la un curs expert accesare fonduri europene, iar acolo vei invata tot ceea ce trebuie sa stii despre accesarea acestor fonduri.

Participand la curs vei invata ce inseamna si cum se realizeaza pregatirea elaborarii proiectului, vei invata sa realizezi documentatia proiectului, vei invata despre ce inseamna stabilirea partenerilor si elaborarea proiectului. Toate aceste notiuni despre care vei acumula informatii te vor ajuta sa te dezvolti foarte mult pe plan profesional, si te vor ajuta sa creezi proiecte de succes.

Un astfel de curs dureaza 24 de ore, iar pentru a putea participa la curs va trebui sa te inscrii avand cartea de identitate, certificatul de nastere, diploma specifica studiilor superioare (Licenta, Master), dar si certificatul de casatorie daca este cazul, sau decizia de divort daca este cazul.

Odata ce vei finaliza cursul, vei intra in posesia certificatului de absolvire pentru ocupatia de Expert Accesare Fonduri Structurale si de Coeziune Europene. In plus, pe langa certificatul de absolvire vei mai primi si suplimentele descriptive prin care se dovedesc competentele pe care le-ai dobandit participand la acest curs.

Referitor la competentele dobandite in urma participarii la curs, acestea sunt urmatoarele:

 • Aplicarea normelor de sanatate si securitate in munca;
 • Aplicarea normelor de protectia mediului;
 • Mentinerea unor relatii de munca eficace;
 • Pregatirea elaborarii proiectului;
 • Documentarea in vederea realizarii proiectului;
 • Stabilirea parteneriatelor;
 • Elaborarea proiectului;

Asadar, dupa cum se poate observa, in urma participarii la un asemenea curs vei dobandi o multime de competente care te vor putea ajuta sa intocmesti proiecte pentru obtinerea de finantari cu fonduri europene.

In conditiile in care o multime de persoane isi doresc sa acceseze astfel de fonduri pentru a incepe sau pentru a-si dezvolta afacerea, ar fi cat se poate de indicat sa participi la un astfel de curs.

Vei putea chiar sa incepi propria ta afacere, prin care sa creezi proiecte pentru cei interesati, iar pentru asta vei putea sa soliciti si tu finantare, finantare pentru a-i ajuta pe altii sa obtina finantare prin fonduri europene.

Be Sociable, Share!

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.