De ce este mai util un desktop decat o tableta?

By | December 23, 2015

De ce este mai util un desktop decat o tableta?Cine are nevoie de workstation second hand, stie cu siguranta cat de folositoare sunt si calculatoarele de tip desktop in viata de zi cu zi.

Ciudat este ca, desi pe piata s-au perindat tot felul de gadgeturi de-a lungul timpului, desktopul ramane in topul preferintelor  utilizatorilor.

Calculatoarelor de tip desktop li se canta prohodul demult, odata cu aparitia si expansiunea tabletelor pe piata. Deja se vedea la orizont o industie infloritoare a tabletelor, multi facand adevarate previziuni despre cum desktopul va muri si va lasa locul mobilitatii. In aceeasi situatie se aflasera acestea si cand laptopurile luasera avant in vanzari.

Iata ca previziunile sumbre referitoare la computerul personal nu s-au adeverit, ba chiar tendintele sunt altele. Tabletele nu au cucerit piata, ba dimpotriva, se discuta despre cifre ingrijoratoare in ceea ce priveste vanzarile acestor dispozitive mobile. Se credea ca tabletele vor rupe toate recordurile de vanzari, dar se pare ca nu a fost decat un balon umflat care s-a spart prea repede.

Laptopurile isi pastreaza nisa lor de vanzari si nu ameninta suprematia desktop-urilor. Chiar daca mobilitatea este atributul definitoriu pentru tableta si laptop,  ele nu au putut inlocui PC-ul de tip desktop din mai multe motive.

Tableta, pe de o parte, iti asigura o libertate mare de miscare, insa nu poate satisface pretentiile unui gamer desavarsit. Calculatoarele de tip desktop sunt preferate de iubitorii de jocuri video datorita performantelor hardware ale acestora.

Sigur, au aparut o gramada de jocuri si pentru dispozitivele mobile, precum tablet si smartphone, insa acestea nu ofera aceeasi satisactie pe care o simti in fata unui monitor cu diagonala mare. Farmecul unui joc video este ca iti ofera senzatia ca te afli acolo, implicat total in lumea virtuala.

Totodata, un desktop iti ofera o configuratie hardware capabila sa ruleze materiale sofisticate pe care o tableta nu le poate reda. Plecand de la placa de baza, placa video, placa de sunet si ajungand pana la performantele legate de soft, e clar ca desktopul este alegerea fericita pentru un impatimit al jocurilor pe calculator.

Tableta ramane un surogat pentru diverse ocazii in care nu te poti afla langacomputerul personal: plecari in vacanta, calatorii in scop de afaceri, naveta, deplasare la serviciu. Un desktop iti ofera si un acces mult mai facil la paginile de internet pe care vrei sa le accesezi, nu toate acestea fiind optimizate pentru dispozitivele mobile de genul tabletelor sau smartphone-urilor.

Cum pasionatii de jocuri sunt atrasi si de download, in desktop isi gasesc prietenul perfect pentru a descarca filmele si muzica preferate. Unii simt ca doar cand se afla in fata tastaturii pot naviga liber pe internet.

Si tastaturile au ajuns sa fie destul de sophisticate, pe masura pretentiilor utilizatorilor. Tot mai multe tastaturi au butoane dedicate pentru a facilita accesul mai rapid al utilizatorilor pe site-uri sau pentru a le facilita accesul la comenzile folosite in timpul jocurilor.

Dupa cum se poate vedea, PC-ul de tip desktop ramna in preferintele consumatorilor, tot mai multe firme specializate dezvoltand in ultima vreme componente din ce in ce mai sofisticate care sa fie pe placul tuturor.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.