De ce să consumi orez și ce tip să alegi pentru cel mai delicios risotto?

By | October 26, 2021

De ce să consumi orez și ce tip să alegi pentru cel mai delicios risotto?Orezul reprezintă la momentul actual cel mai consumat tip de plantă din familia cerealia, fiind utilizat într-o peste jumătate din zonele de pe glob. Statistice confirmă că de la an la an cantitatea de orez se mărește, datorită facilității care caracterizează pregătirea felurilor de mâncare pe bază de orez. De esemenea, acestea sunt extrem de variate și se pot adapta cu ușurință la obiceiurile alimentare ale oricărei culturi.

La momentul actual, sunt cunoscute peste 40000 de soiuri de orez, care diferă din punct de vedere al aspectului și al proprietăților nutritive. Indiferent de tip, orezul are o serie de calități generale, care justifică consumul la scară largă:

 • Este o sursă importantă de energie, datorită continului mare de carbohidrați, principalul „combustibil” al organismului uman.
 • Susține dezvoltarea și creșterea armonioasă a masei musculare. Acesta poate fi servit împreună cu preparate din carne, pentru un aport suplimentar.
 • Este asociat cu efecte reglatoare ale tenisunii arteriale. Acestea sunt o problomă destul de comună și extrem de răspândită în rândul adulților de toate vârstele. Chiar dacă nu aveți boli de naturâ cardiovasculară, prevenția este întotdeauna mai bună decât tratamentul.
 • Deși conține grăsimi, nu duce la formarea colesterolului, care este extrem de periculos și poate cauza prin blocare vaselor de sânge infarct miocardic sau accindent vascular cerebral. În aceeași măsură, consumul de orez nu duce la obezitate sau creșterea nedorită în greutate.
 • Contribuie la mentinerea sănătății sistemului digestiv în mod natural. Acest lucru se datorează proprietăților antiinflamatorii, care ajută la refacerea florei intestinale.
 • Datorită conținutului bogat în mangan, are un efect pozitiv inclusiv asupra sistemului imunitar, ajutând la lupta împotriva factorilor de risc din mediul extern.
 • Este bogat în minerale și vitamine esențiale pentru organism. Multe persoane se confruntă cu un deficit și sunt nevoite să apeleze la suplimente, care nu sunt atât de ușor de asimilat și de sintetizat pentru organism.

Dacă toate oferă beneficii nutritive într-o oarecare măsură, nu înseamnă ca au același gust sau că pot fi utilizate indiferent de rețetă. Dacă îți dorești să prepari un risotto delicios, este bine să ai în vedere: orez japonez Mochi, orez de popcorn, orez indian, orez de iasomie thailandez sau tipuri italiene precum Arborio sau Carnaroli.

Având în vedere că risotto este un preparat al bucătăriei italiene, este indicat să te orientezi către ultima variantă. În funcție de preferințele tale, acesta se poate găti în carne, pește sau bulion, adâugând după gust unt, vin, usturoi, ceapă sau chiar diverse tipuri de brânză. Este consistent și este de obicei servit ca fel principal.

Pentru că nu toate tipurile de orez Carnaroli sunt la fel, îți recomandăm un orez Acquerello, Carnaroli, fara gluten, bio si organic, 250 gr. Acesta este produs și păstrat conform unei tradiții deosebite. Gustul unic este obținut prin învechirea timp de un an în silozuri speciale, la o temperatură controlată, care conduce la îmbunătățirea aromei și texturii. Firma care îl produce se bucură de recunoașteri din partea celor mai cunoscuți bucătari la nivel internațional.

Încearcă un produs natural, calitativ, care te va ajuta să gătești cel mai bun risotto chiar acasă!

Be Sociable, Share!

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.