De ce sa iti faci concediul in Hawai?

By | July 19, 2014

De ce sa iti faci concediul in Hawaii?Big Island a Hawai-lor este cea mai pitoreasca insula si reprezinta unicat intre lantul Insulelor Hawaiene.

Avand intindere mare, turistii apeleaza la serviciile ghizilor turistici, pentru a fi siguri ca vor vedea cat mai multe locuri interesante. Vizitarea acestei insule este o activitate de care nu te-ai satura, indiferent cat de des ai face-o.

Vizita incepe cu Kailua-Kona din vestul insulei. De fapt, majoritatea ghidurilor turistice iti vor asigura cazarea in aceasta localitate, oferindu-ti excursii zilnice ca sa cunosti intreaga insula.

Kona este un mic sat unde poti sa te bucuri de ospitalitate, de o cina eleganta la restaurant, de picnic la iarba verde pe malul oceanului, precum si multe mici magazine plasate de-alungul bulevardului Ali’i Drive din centrul Kona.Excursiile aventuroase din Big Island, „Insula Mare”, te vor duce pe teren accidentat cu aportul masinilor de teren. Drumul este presarat cu multe curbe, iar vulcanii Mauna Kea si Mauna Loa il vor flanca din ambele parti. Prima oprire, daca te simti curajos, este Muana Kea insusi.

Majoritatea ghidurilor turistice pentru Insula Mare nu iti vor recomanda sa te aventurezi singur in drumetie spre Mauna Kea, deoarece masinile de inchiriat nu pot face fata acelui tip de traseu. Asadar lasa-i pe ei sa te plimbe in toate locatiile si pe toate felurile de drumuri pentru aproape o ora, dupa care vei ajunge la un mic muzeu situat la 3.000 de metri altitudine, care iti va oferi informatii interesante in legatura cu vulcanul si observatiile care au fost afectuate asupra lui.

Insa calatoria nu se va opri acolo. Ascensiunea va continua pana la cota de peste 4.300 de metri. Daca veti ajunge acolo pe timp de iarna, va trebui sa fiti mai precauti deoarece din cauza zapezii circulatia va fi mai dificila. Odata ajunsi in varf, veti gasi o priveliste care va va taia rasuflarea. Chiar vei fi desupra norilor. Telescoapele si observatoarele se vor infatisa ca niste sfere stralucitoare.

Dupa copborarea de la vulcan, in general ve-ti fi condusi pe Saddle Road pentru servirea pranzului la restarantul din orasul Hilo, aflat in estul insulei. Exista posibilitatea de a face cumparaturi, gasindu-se chiar si un mall de unse se pot achizitiona suveniruri.

Dupa servitul pranzului, aveti posibilitatea sa vizitati Gradina Botanica. Plasata langa litoral, intr-o atmosfera de jungla, veti gasi acolo cateva dintre cele mai rare plante din lume. Mersul pe langa estuare si cascade va va imbata de frumusetea locului.

Drumul de intoarcere nu va fi pe acelasi traseu, ci pe coasta Hamakua, o zona magnifica unde se va sofa pe drumuri presarate cu superbe defileuri si sate mici. Cascadele si estuarele sunt la tot pasul, nefiind departe de ocean.

Norocosii pot sa se alega cu o plimbare oferit de ghizi, in Valea Waipio, numita si Valea Regilor. Cu ajutorul vehiculelor de teren veti patrunde in interiorul vaii si te vei bucura de privelistile locului, de privirea unui ocean salbatic si veti vedea urmele cailor salbatici ce traiesc in acel loc. Neparat sa ai camera de filmat cu tine pentru a surprinde toate aceste minunatii.

La inapoierea spre Kailua-Kona, vei merge prin Waimea, „zona cowboy” a Big Island. Vei putea opri ca sa calaresti la una din multele ranch-uri acolo. Bucura-te de calarie si apoi revino la Kailua-Konea.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.