De ce si cand sa trimiti flori

By | November 14, 2018

De ce si cand sa trimiti floriUnii oameni de stiinta au incercat sa argumenteze ca iubirea noastra actuala pentru darurile florale este pur sociala – le iubim pentru ca ar trebui sa o facem, dar cei care se concentreaza pe psihologia comportamentala au ajuns sa realizeze ca se intampla ceva mult mai mult cand sunt prezente florile. Uneori vei descoperi ca serviciile care livreaza flori la domiciliu.

Florile creeaza cu adevarat fericirea

Toata lumea are un zambet “fals” pe care il afiseaza pentru a fi politicosi si dintr-un egoism nerusinat si suntem atat de preocupati de faptul ca nu intelegem intotdeauna ca o facem, dar un adevarat zambet este ceva cu totul altfel.

Oamenii de stiinta se refera la acest lucru ca la un “zambet a la Duchenne” si implica reflexe involuntare. Colturile gurii unei persoane se ridica in sus, obrajii se ridica si ochii se ingusteaza, provocand mici colturi sau riduri in colturi. Cand psihologii de la Rutgers au inceput sa descopere modul in care oamenii raspundeau la primirea de flori, zambetul Duchenne era un indicator cheie pe care il cautau. Rezultatele au fost publicate in Jurnalul de Psihologie Evolutiva si au concluzionat ca aproape toata lumea raspunde la flori cu un zambet Duchenne. Poate cel mai interesant, atat barbatii cat si femeile au fost testate si rezultatele au fost universale. Cercetatorii au descoperit, de asemenea, ca, in plus fata de zambetele adevarate, cei care primesc flori devin mai calzi si mai angajati, aratand semne sociale de interes, apropiindu-se de persoana care le ofera si intorcandu-si capul in lateral.

Tineti cont de faptul ca destinatarii nu au stiut nici macar ca sunt subiecti ai acestui studiu. Un grup a fost pur si simplu norocos sa intre intr-un un lift cu cercetatorii, iar celalalt grup s-a inscris intr-un studiu despre starea de spirit.

Florile reduc stresul si anxietatea

Studiul despre stari de spirit a fost deschis doar femeilor, cercetatorii determinand ca e mult mai probabil sa fie deschise si cinstite in ceea ce priveste schimbarile in emotiile lor si a fost mult mai probabil sa fie expresive facial. Femeile au fost impartite in trei grupuri si un buchet de flori, o lumanare sau un fruct a fost livrata la domiciliu. Ele au fost intervievate de mai multe ori dupa aceea si, desi intensitatea emotiilor s-a diminuat cu interviurile ulterioare pentru toti destinatarii, cele care au primit florile in general au fost singurele care au raportat o crestere a emotiilor pozitive.

Florile au un efect de fluture

Stim cu totii ca starea de spirit este contagioasa, motiv pentru care cei care primesc flori raspandesc aceasta bucurie altora pe parcursul zilei. Cu toate acestea, in studiul in care femeile au primit flori la domiciliu, cercetatorii au remarcat ca acest cadou a fost mai probabil sa fie plasat intr-o zona comunitara a casei, cum ar fi o bucatarie, o sala de mese sau o camera de zi. Aceasta inseamna ca toata lumea din gospodarie a beneficiat de dar si a avut mai multe emotii pozitive.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.