De stiut inainte de a demara un proiect de foraj pentru un put de apa

By | July 12, 2018

Forajele sunt tot mai populare in zilele noastre, solicitate de catre cei care au nevoie de o resursa de apa in zona sau chiar pe teren propriu. Un astfel de proces implica mai multi pasi si pana la concretizare cei care doresc sa solicite astfel de servicii trebuie sa aiba in vedere anumite aspecte, menite sa avantajeze ulterior prin deciziile luate.

Serviciile de foraje puturi duc la crearea unei surse de apa potabila. Trebuie insa luat in calcul si faptul ca apa trebuie filtrata pentru a se separa de impuritati. Descopera in randurile urmatoare mai multe despre acest subiect, aspecte pe care ar trebui sa le stii de la bun inceput.

Forarea unui put nu este o simpla sapatura in adancime

In momentul in care alegi cu cine sa colaborezi, trebuie sa te asiguri ca este vorba de o echipa de profesionisti ce stapanesc foarte bine domeniul, care au si echipamentul necesar pentru a realiza forajul. Tehnica abordata conteaza si ea.

Ce se intampla cand nu tii cont de toate acestea? Calitatea lucrarii, timpul de executie se schimba desigur si in plus, risti sa afectezi mediul, sa se amestece stratele acvifere. Se impun asadar cunostinte in geologie si hidrogeologie deopotriva.

Garantia apei de calitate

Nu va conta doar forajul in sine, ci si rezultatul sau pe termen lung, respectiv apa de calitate de care vei beneficia. Se recomanda forajul de mare adancime, pentru a se ajunge la stratul acvifer unde apa este de calitate. Putini stiu insa ca in acest proces intervine si pietrisul margaritar. Acesta va filtra apa pentru ca nisipul sau alte impuritati sa nu se amestece cu apa.

Pietrisul margaritar se va alege ca urmare a unei analize a stratului acvifer. In orice caz, metoda este una de succes si asigura apa limpede, curata si buna de consum. Nu este o promisiune, ci trebuie sa fie o garantie, intrucat firma in cauza testeaza la final apa, ca test final pentru munca depusa.

Cat despre debitul acesteia, un alt aspect important pentru cei care doresc executarea unui foraj pentru put, se va tine cont de la bun inceput care este nevoia. Numarul de persoane ce se vor folosi de apa, punctele de consum si asa mai departe, sunt luate in calcul de la inceput. Firma in cauza ar trebui sa dispuna de un plan bine stabilit ce are in vedere adancimea la care ar trebui sa se sape, tinand cont de un debit anume dorit si necesar.

Intr-o maniera profi, unele firme de profil isi ofera si garantia lucrarii. Asta ofera mai multa incredere solicitantilor. Necunoscator fiind, stii doar ca iti doresti ca sursa de apa sa fie numai buna de exploatat, astfel ca nu iti iei si masuri de precautie. Din nefericire sunt si cazuri in care forajele rezulta in rezultate ce nu sunt multumitoare si poate ca necesita si o alta investitie.

Alegerea pe care o faci in acest sens nu trebuie grabita si nici luata la intamplare. O recomandare poate fi ecodrillforaje.ro.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.