Decorațiuni hand-made pentru bradul de Crăciun

By | July 22, 2021

Decorațiuni hand-made pentru bradul de CrăciunDacă te-ai plictisit de ornamentele de brad pe care le tot găsești în majoritatea magazinelor sau dacă doar dorești ca bradul tău să arate original anul acesta, atunci nimic mai simplu.

Adună materialele de care ai nevoie, caută idei noi și pune-ți creativitatea la treabă!

Antrenează-ți copiii la această activitate recreativă, lasă-le imaginația să zboare și adăugă ornamentelor de anul acesta o notă personală. Dacă plănuiești un anumit tip de ornamente și ești în căutarea unui brad artificial corespunzător intră și tu pe BraziCraciun.net și alege dimensiunea și designul de care ai nevoie!

Ornamente simple și rapide

Conuri vopsite. Din seria decorațiunilor ușoare, poți confecționa conuri ideale pentru un brad cu aer rustic. Cu ajutorul unui spray auriu sau argintiu, a unei fundițe lipite în partea de sus, sau cu lipici și sclipici poți personaliza simplu și de efect cele mai banale conuri de brad.

Batoanele de scorțișoară pot la fel de bine să creeze un ambient primitor și cald. Dacă vrei ceva care să îți amintească de vremurile Crăciunului de altădată, adună câteva batonașe, leagă-le cu șnururi subțiri de ață colorată și pe urmă aranjează-le pe crenguțe printre globuri.

Oameni de zăpadă din pâslă. Omuleții de zăpadă, simbolici pentru sărbătoarea Crăciunului, pot fi meșteriți extrem de rapid și în casă. Dacă nu ai găsit un model pe placul tău sau nu ai timp de cumpărături, atunci folosește materialele pe care le ai deja și apucă-te de treabă.

Ai nevoie de: pâslă maro, portocalie, neagră, albă, șnur alb, ață și ac de cusut, fibră de poliester și o foarfecă. Stabilește pe hârtie tiparul pe care îl dorești pentru omul tău de zăpadă. Decupează-l cu ajutorul unei foarfeci și repetă procedeul pe pâslă.

Decupează brațele și detaliile feței, taie cerculețe din pâsla neagră, un triunghi mic din pâsla portocalie pentru nas și fâșii din pâsla maro pentru brațe. Începe să coși ochii, nasul și nasturii cu ață de culoare identică fiecărei piese: portocalie pentru nas și neagră pentru restul elementelor.

Așază-l apoi peste cel alb, aliniindu-i perfect. Utilizează o bucată de șnur alb în partea de sus a capului, pentru a forma o buclă de care să atârni figurina de creanga bradului.

Globuri cu sclipici. Aici ai nevoie de globuri din sticlă cu capac detașabil sau becuri. În interior și exterior pulverizează niște spray de mobilă pentru aderență pe pereții globului. Toarnă sclipici de toate culorile și rotește globul pentru a împărți sclipiciul uniform în tot globul. În exterior aplică fulgi albi sau alte modele care îți plac.

Cutii de cadouri hand-made

Utilizează cea mai colorată ori lucioasă hârtie, sau poți opta pentru o tematică în ton cu sărbătorile, pentru împachetarea cutiilor false de cadouri. Amplifică atmosfera de sărbătoare și în plus, maschează suportul pentru brad care nu e chiar cel mai estetic accesoriu.

Ghirlande din fructe uscate. Taie coaja de portocală cu formele speciale pentru fursecuri. Fă o gaură în vârf cu ajutorul unui ac și trece o bucățică de sfoară pentru a le atârna de ramuri.

Coroniță din conuri. Anul acesta vrei să te abați de la clasicele coronițe de brad și ești în căutare de idei care să te inspire. Invită toată familia să participe la o activitate distractivă și construiți împreună coronițe din conuri de brad pentru pomul de iarna, sau pentru restul casei. Ai nevoie de un cerc din sârmă îndoită și de adeziv.

Lipește câte un con de suportul de sârmă până l-ai acoperit complet și adaugă la final crenguțe mici pentru efect desăvârșit.

Ornamente din fire groase. Ai nevoie de: fire de tricotat verzi, carton, lipici, foarfecă, bucăți mici de vată. Taie cartonul în formă de triunghi. Aplică pe una din părți picături de lipici la distanță de câțiva milimetri și înfăşoară firul verde de tricotat astfel ca la final să fie sub forma unui brăduț. Colorează bucățile de vată cu spray, acuarele sau marker și vei crea imaginea unui brăduț cu globuri.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.