Despre alegerea unor noi seturi de anvelope auto

By | October 15, 2015

Despre alegerea unor noi seturi de anvelope autoPentru multi dintre noi, sezonul rece nu se rezuma doar la zapada, sarbatorile de iarna (Craciun, Anul Nou, Revelion), la cadouri, concedii sau planuri pentru noul an.

Ci pentru confortul nostru, pentru siguranta noastra in trafic, este vorba de mai multe operatiuni pe care trebuie sa efectuam asupra masinii folosite. Iar poate cea mai importanta (dupa verificarea sau inlocuirea antigelului) se refera la schimbarea anvelopelor.

Montarea acestor anvelope de iarna este o masura pe care trebuie sa o luam nu atunci cand zapada incepe sa cada si se aseaza pe carosabil, ci cand temperaturile incep sa coboare sub 7 grade Celsius. Profita de o oferta la anvelope in Brasov, la Selgros!

Exista asadar posibilitatea de a cumpara la reducere aceste piese auto? Se regasesc aceste articole pe lista noastra de cumparaturi?

Si daca da, ce exact ar trebui sa urmarim? Chiar daca pretul pare a fi principalul factor de decizie, este recomandat ca nu acesta sa fie singurul element important.

Dupa cum am observat, pe rafturile magazinele de specialitate (sau a celor care contin raioane speciale auto), produsele sunt altfel prezentate – de anul trecut, acestea sunt insotite de o eticheta speciala, ce contine informatii extrem de utile cumparatorului european.

Aceasta etichetare permite afisarea unor informatii legate de eficienta consumului de combustibil, aderenta pe suprafete ude si zgomotul degajat in mers. Insa cum sunt delimitate clasele respective? Cu ce corespunde respectiva scalare? Sa trecem in revista aceste raspunsuri.

●    Eficienta energetica (iconita cu o pompa de alimentare) indica aportul avut de anvelope la consumul de combustibil si emisiile de CO2. Diferenta de la A la G (ultima treapta) reprezinta 0,5 litri la 100 km.

●    Eficienta de franare: performanta anvelopei pe suprafete ude (iconita cu norul de ploaie) este un parametru esential pentru siguranta masinii pe drum. Masuratorile includ teste elaborate printr-un protocol definit de normele europene (viteza, caracteristici ale suprafetei de rulare, adancime apei, temperatura, etc). Diferenta dintre clasa A si F (ultima treapta) reprezinta o distanta de franare de 18 metri (echivalentul a aproximativ 4 masini).

●    Eficienta sonora: zgomotul extern produs de rularea rotilor. Acest zgomot produs de anvelope e considerat un factor ce afecteaza mediul inconjurator. Intre trepte, diferentele sunt de 3 dB.

Tine asadar cont de brandurile la oferta, de etichetele acestora, de specificatii, de parerile utilizatorilor si alege modelul potrivit de anvelope, la Selgros, la oferta.

Selgros Braşov
Produse alimentare şi nealimentare
Calea Bucureşti nr. 231 Braşov,
500299 , RO
Tel: 0268 307 000
Fax 0268 307 199

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.