Detalii care te ajuta sa alegi un generator

By | November 14, 2018

Se intampla destul de des ca din anumite motive sa ramanem fara curent electric. Exista de exemplu situatii in care defectiunile aparute la reteaua de energie electrica sunt reparate dupa ore bune sau chiar zile, in cazul in care discutam despre un loc mai indepartat de un oras.

Situatia poate fi mult mai neplacuta in cazul in care mai ramanem si fara bateria la telefon, pentru ca fara doar si poate o pana de curent ne poate rupe total de civilizatie. Din acest motiv sunt sanse mari sa ramanem si fara mancare, in cazul in care problema nu se remediaza in cel mai scurt timp, iar frigiderul nu-si mai poate face datoria.

Trebuie deasemenea precizat ca exista si mai multe situatii in care lipsa curentului electric poate reprezenta o problema foarte grava pentru ca aceasta ne poate da peste cap intregul program.

Pentru a evita insa o astfel de situatia cu adevarat deranjanta, cea mai buna solutie este reprezentata de un generator electric. In cele ce urmeaza in acest articol vei putea afla cateva lucruri importante despre cum se alege un generator de curent electric.

Mai intai de toate, inainte sa alegi un model de generator, trebuie sa intocmesti o lista cu toti consumatorii care urmeaza sa fie alimentati de la generatorul de curent electric. De asemenea, este important ca pentru a determina exact puterea de care ai nevoie pentru un astfel de echipament, trebuie neaparat sa asculti parerea unui electrician.

Puterea generatorului trebuie sa fie mai mare cu cel 30% decat puterea de care ai nevoie. Doar astfel generatorul va putea face fata tuturor cerintelor si va putea alimenta toti consumatorii.

In ceea ce priveste consumatorii, este important sa stii ca acestia se impart in doua categorii. Prima categorie de consumatori cuprinde astazi acei consumatori inductivi, care la pornire consuma mai multa energie electrica decat in regim nominal (de exemplu: frigiderul, aparatul de aer conditionat conditionat, o pompa de apa, hidroforul, masina de spalat sau chiar si o bormasina).

A doua categorie de consumatori ii reprezinta pe cei rezistivi, care nu consuma mai multa energie electrica in momentul pornirii, iar aici putem da drept exemplu becurile, calorifere electrice, televizoarele plitele electrice sau cuptoarele electrice.

Un alt detaliu foarte important si de care trebuie sa tii cont este reprezentat tipul de combustibil de care are nevoie echipamentul pentru a functiona. Exista astfel generatoare de curent electric pe benzina si generatoare de curent electric pe motorina.

Specialistii considera faptul ca generatoarele pe motorina au costuri de exploatare mai mici, si sunt capabile sa porneasca fara probleme in conditii de temperaturi scazute.

In ceea ce priveste generatoarele pe benzina, important de precizat este faptul ca acestea au avantajul pretului mai mic, si sunt mai putin zgomotoase. In plus, aceste generatoare au si dimensiuni mai mici decat cele diesel.

Ei bine, daca iti doresti un generator pentru acasa, ai putea opta pentru Generator de curent STAGER benzina GG 950 , 650 W, 4500001950, care in mod evident va face fata tuturor cerintelor tale.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.