Din ce tari se pot repatria decedatii?

By | October 5, 2018

Ne este cunoscut tuturor faptul ca de aproximativ trei decenii, cateva milioane de romani au ales sa paraseasca tara pentru a-si incerca norocul in strainatate.

Multi dintre romanii plecat la munca in strainatate si-au asigurat deja un viitor stralucit printre straini, in timp ce altii s-au intors acasa iar cu banii castigati si-au construit o casa sau au inceput o afacere.

Multi dintre cei plecati insa in strainatate si-au gasit sfarsitul departe de casa, printre straini si au creat mare suferinta in sufletele celor dragi.

Tinand cont de faptul ca romanii au plecat in toate colutrile lumii, multi romani au pierit in toate colturile lumii. Unii dintre acestia au fost ingropati in strainatate, departe de casa, in timp ce altii au fost repatriati si ingropati acasa.

In ceea ce priveste serviciile de repatriere decedati, trebuie precizat faptul ca exista firme care repatriaza decedati din toate colturile lumii, insa mai multe informatii vei putea descoperi pe site-ul Repatriere-romania.ro.

Cele mai multe astfel de firme care se ocupa de repatrierea decedatilor, folosesc autovehicule special construite pentru a fi folosite in acest scop, insa exista si firme care se ocupa de repatrierea decedatilor din Statele Unite ale Americii de exemplu, sau din tari din Asia sau Africa, si care repatriaza decedatii cu avionul.

In cazul celor care si-au gasit sfarsitul pe un alt continent si trebuie sa fie repatriati cu avionul, iar de la aeroport cu un autovehicul de transport funerar pana acasa, este cat se poate de firesc ca pretul pentru repatriere este unul foarte mare.

Costurile sunt mari si pentru repatrierea decedatilor din tari precum Spania, Germania sau Italia, iar in continuarea acestui articol vom vedea si factorii care stabilesc aceste preturi mari.

In primul rand, firma care presteaza astfel de servicii se ocupa de obtinerea tuturor autorizatiilor de transport funerar international, si se ocupa deasemenea si de obtinerea certificatului international de deces si a pasaportului mortuar.

Toate aceste servicii sunt incluse in pretul final, care mai cuprinde imbalsamarea persoanei decedate in strainatate. Se stie faptul ca fara a fi imbalsamata, o persoana decedata nu poate fi repatriata in Romania.

Apoi, pretul final al repatrierii are inclus si sicriul de zinc, fara de care nu se poate realiza transportul funerar international. Toate aceste servicii se adauga la pretul final al serviciului funerar, unde se mai include si transportul.

Asadar, daca stam sa analizam situatia, putem observa ca un transport funerar international include cateva servicii foarte importante, asa ca este firesc ca pretul unei repatrieri decedati sa fie destul de mare.

De precizat este faptul ca in prezent exista o multime de firme in Romania care se ocupa de repatrierea decedatilor, asa ca familiile greu incercate pot contacta mai multe firme care activeaza in acest domeniu, pentru a solicita o oferta.

Fiecare firma are tarifele sale, iar aceste tarife sunt diferite, asa ca familiile greu incercate trebuie sa se informeze, pentru ca intr-un final sa colaboreze cu firma care solicita cel mai mic pret pentru transportul funerar.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.