Display-urile flexibile OLED de la LG

By | August 17, 2017

Display-urile flexibile OLED de la LGOLED este o tehnologie de afisare emergenta care foloseste filme subtiri de materiale organice pentru a face afisaje eficiente, subtiri si de inalta calitate. Panourile OLED pot fi flexibile, pliabile si transparente. LG din Coreea, este in fruntea dezvoltarii si productiei OLED – singurul producator de telecomunicatii OLED din lume si lider in dezvoltarea de panouri de iluminat OLED normale si OLED flexibile.

Filiala LG, LG Koreea, este responsabila pentru productia de panouri OLED si pentru panouri, in timp ce LG Electronics produce si comercializeaza televizoare OLED. Daca vrei display Samsung pentru smartphone-ul tau, intra pe TelefoaneGsm.ro.

Televizoarele LG OLED

LG este liderul clar al lumii in tehnologiile TV OLED. LG Display este singura companie care produce panouri comerciale (desi China BOE intra si ea in productie), iar LG Electronics are cateva modele OLED TV pe piata – variind de la 55″ la 77″(inch).

Unele dintre acestea sunt plate, iar unele sunt curbate, iar cele mai recente modele suporta rezolutia de 4K (UHD) si HDR. Recenziile televizoarelor OLED de la LG sunt excelente, iar majoritatea expertilor spun ca acestea sunt cele mai bune televizoare produse vreodata – cu o calitate a imaginii aproape perfecta si o calitate excelenta de fabricatie.

La inceputul lui 2017, LG a lansat modele moderne, iar noul TV al companiei – flagship-ul, este Wallpaper Signature OLEDW7. Aceste televizoare extrem de subtiri (2,57 mm in totalitate) se ataseaza la pereti folosind magneti. De asemenea, LG Display furnizeaza panouri altor companii – printre care Panasonic, Sony, Grundig, Philips, Metz, Loewe, Skyworth, Changhong, Haier, Konka si KTC.

In timp ce designul de baza OLED TV utilizeaza subpixeli OLED RGB pentru a crea fiecare “pixel” (ceea ce se numeste OLED prin emisie directa, designul utilizat in afisaje mobile OLED precum cele din Samsung Galaxy S7 Edge si Apple Watch), LG Display a optat pentru un alt design, numit TV OLED.

Asa-numita arhitectura WRGB (sau WOLED-CF) utilizeaza patru subpixeli OLED subtiri, cu filtre color deasupra (deci W + RBG). Tehnologia WRGB (dezvoltata de Kodak si detinuta acum de LG Display) este mult mai usor de produs si de extins, chiar daca are unele dezavantaje tehnice – tehnologia a permis LG sa fie prima companie care produce efectiv OLED comercial in panouri TV.

LG OLED flexibile pentru dispozitive mobile

LG produce in prezent OLED-uri pe baza de plastic in fabrica sa Gen-4.5, cu o capacitate lunara de 14.000 de substraturi (mai mult decat dublul capacitatii sale la inceputul anului 2014). Amplificatoarele flexibile AMOLED de la LG Display au fost utilizate in telefoanele mobile LG (G Flex 2) si sunt utilizate in prezent in dispozitive care pot fi purtate (cum ar fi Wear 2.0 Watch Sport) si in Watch and Watch Series 2 de la Apple.

Capacitatea flexibila OLED a LG este destul de limitata in aceasta etapa, dar compania isi propune sa-si mareasca dramatic capacitatea de productie. Primul va fi linia E5 de gemeratia a 6-a (1500×1850 mm) de 900 milioane de dolari, programata sa inceapa productia in masa, in prima jumatate a anului 2017. LG OLED-uri transparente LG lucreaza, de asemenea, pe OLED-uri transparente. In 2014, LG a prezentat un prototip OLED transparent de 18″, iar mai tarziu in 2016, LG a demonstrat prototipuri transparente de 55″ FHD AMOLED. Aceste panouri nu sunt inca in productie, dar speram ca LG va incepe sa le produca in cele din urma.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.