Evolutie extraordinara pentru calculatoare

By | August 14, 2015

Evolutie-extraordinara-pentru-calculatoareE greu de spus unde se va opri evolutia tehnologiei din domeniul calculatoarelor, caci ele avanseaza intr-un ritm cu adevarat ametitor si ofera performante greu de anticipat. Fie ca vrei sa cumperi un workstation second hand, un calculator de tip desktop sau un laptop nou, ai acum la dispozitie foarte multe modele de calculatoare, indierent de bugetul pe care il ai disponibil in acest scop.

In viitor, calculatoatrele vor ajunge sa gandeasca asemenea oamenilor, ceea ce pot face ele fiind de-a dreptul incredibil. Cercetatorii in domeniu au reusit chiar sa creeze un circuit de sinapse care deocamdata poate indeplini o sarcina simpla. In timp, aceasta inventie poate duce la crearea unei retele sinaptice foarte dezvoltate care sa indeplineasca sarcini foarte complexe prin care calculatoarele sa rivalizeze chiar si cu gandirea umana prin ceea ce pot face ele.

Tot in domeniul tehnologiei au aparut si imprimantele 3D, aparate extraordinare care pot face orice lucru pe baza unui model dat. Ele au deja numeroase aplicatii utile in diverse domenii, inclusiv in cel medical. Imprimantele 3D au capacitatea de a crea chiar si piese de avioane, arme de foc, piese de masini si alte compoennte ale unor ansambluri complexe, acestea implicand, in mod, normal, un pret destul de mare daca ar fi produse cu ajutorul tehnologiei conventionale.

Imprimantele 3D sunt deja utilizate pentru a crea bijuterii, jucarii, opere de arta sau chiar compoennte folosite la asamblarea unor case. Ele vor face mult mai usoara munca specialistilor din diverse domenii. Ei nu vor fi nevoiti decat sa conceapa modelul virtual pe calculator, sa il imbunatateasca si sa demareze productia lui cu ajutorul unei astfel de imprimante. Astfel, viitorul va fi mult mai bun pentur noi din acest punct de vedere caci ne rezerva desoperiri extraordinare in acest domeniu.

Pe de alta parte, cei de la Microfot, caora li se datoreaza multe inventii din domeniul calculatoarelor si programelor instalate in ele, au creat un gadget uimitor denumit HoloLens. Utilizatorul paote interactiona cu HoloLens in trei moduri: acesta gadget e purtat la ochi asemenea unor ochelari, dar controleaza imaginile care apar in fata utilizatorului cu ajutorul miscarii capului; a doua modalitate de control este cea facuta prin gesturi, iar a treia e cea prin prin intermediul vocii unui utilizator.

Acest tip de ochelari inteligenti ne ajuta sa edem in fata imagini 3D proiectate ca si cum calculatorul ar prinde viata si ar interactiona cu noi asemenea unui om, in mod practic si intuitiv. Dispozitiviul se va dovedi foarte util specialistilor din domeniul arhitecturii si ingineriei, cai el le va permite acestora sa vada in detalii incredibile cee ace proiecteaza si sa descopere punctele in care vor putea face unele imbunatatiri.

Datorita unor astfel de inventii, viata oamenilor va deveni mai usoara in viitor deoarece multe lucruri si operatiuni facute acum se vor simplifica destul de mult. Tehnologia va fi mereu folosita in beneficiul utilizatorilor, iar ei vor putea face mult mai bine ceea ce faceau cu vechea tehnologie, totul la preturi din ce in ce mai mici decat in prezent.

Be Sociable, Share!

  One thought on “Evolutie extraordinara pentru calculatoare

  1. Alexandru

   Calculatorul a fost inlocuit cu usirinta de gadget-urile mai mici.

   Acum doar cei care doresc o dioagonala mai mare sau un pc pentru jocuri , doar in acest caz vor alege pc-ul.

   Reply

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.