Greseli comune facute in optimizarea seo

By | July 7, 2017

Greseli comune in optimizarea seo
Pentru sfaturi de seo si alte informatii utile va recomandam sursa noastra de inspiratie Smartseopack.com.
Tocmai ati fugit spre ceea ce credeati ca a fost un test de conversie cu adevarat promitator?

Intr-un efort de a creste numarul de vizitatori care se transforma in solicitari pe paginile de produs, testati un nou design atractiv pe una din paginile pe care le aveti folosind un test bun. Jumatate dintre cei care viziteaza pagina respectiva vad designul original al paginii de produs si vad pe jumatate noul design atractiv.

Executati testul pentru o luna intreaga si, dupa cum ati anticipat, veti vedea ca si conversiile sunt in crestere – de la 2% la 10%. Luati aceste rezultate si aratati-le sefului vostru si spuneti-i ca, pe baza constatarilor proprii, toate paginile de produse ar trebui sa primeasca un redesign. El va da verde cu siguranta acestui demers.

Dar cand lansati noul design, observati ca numarul de solicitari va scadea. Va intrebati daca este sezonalitate, asa ca asteptati inca cateva luni. Atunci cand incepeti sa observati ca rata de click este in scadere incepeti sa va punet intrebari. Noi va oferim posibile raspunsuri.

Se pare ca nu ati testat suficient timp aceasta pagina pentru ca rezultatele sa fie semnificative din punct de vedere statistic. Intrucat pagina de produse a avut doar 50 de vizionari pe zi, ar fi trebuit sa asteptati pana cand aceasta pagina avea peste 150.000 de persoane care au vizionat pagina inainte de a obtine un nivel de incredere de 95% – ceea ce ar fi durat mai mult de opt ani. Pentru ca nu ati reusit sa calculati corect aceste numere, compania este in pierdere.

Marimea esantionului de calculare este doar unul dintre numerosii factori care determina succesul. Este usor pentru comerciantii sa se pacaleasca sa se gandeasca ca imbunatatesc marketingul, cand, de fapt, isi conduc afacerile pe o cale periculoasa bazandu-se pe testele de cercetare incompleta, dimensiuni mici de esantioane si asa mai departe.

Dar retineti: obiectivul principal al cercetarii este de a gasi adevarul. Luarea unei decizii critice legate de ipoteze si teste defectuoase, care nu au semnificatie statistica, nu va vor aduce spre succes.

Pentru a va ajuta sa economisiti timp si pentru a depasi acea curba abrupta de invatare, iata cateva dintre cele mai frecvente greseli pe care le fac marketerii cu optimizarea ratei de conversie. In timp ce testati si optimizati si reoptimizati marketingul, pastrati aceste ganduri in minte si continuati sa invatati.

Daca credeti ca faceti cercetare doar cu testul de aspect, nu sunteti foarte inteligent in ceea ce priveste testarea. Exista o multime de ocazii in care testarea de genul acesta nu este deloc utila – de exemplu, daca marimea esantionului dvs. nu este suficient de mare pentru a colecta cantitatea corespunzatoare de date.

Are pagina web pe care doriti sa o testati doar cateva sute de vizite pe luna? Ulterior s-ar putea sa dureze cateva luni pentru a obtine suficient trafic pentru a obtine o semnificatie statistica relevanta.

Daca testati o pagina cu trafic redus si apoi decideti sase saptamani si va bazati doar pe aceste informatii, atunci aceasta este prerogativa voastra – dar rezultatele testelor voastre nu se vor baza pe nimic stiintific.

 

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.