Idei de amenajare a unei locuinte mici

By | September 28, 2018

Cu siguranta fiecare dintre noi ne-am dori sa locuim intr-o vila luxoasa, insa nu toata lumea are acest privilegiu. Exista in prezent o multime de persoane care locuiesc in apartamente mici, insa nici traiul la bloc nu este atat de greu precum pare.

Ei bine, cei care locuiesc la bloc, in cazul in care au un apartament mic, daca isi doresc sa se bucure de mai mult spatiu, cu siguranta trebuie sa stie sa isi aleaga corpuri de mobilier pentru spatii mici.

O masa pliabila poate sa reprezinte o solutie ingenioasa pentru a se economisi spatiul din bucatarie. In momentul in care femeile gatesc, masa poate fi pliata la perete, iar atunci cand se serveste masa, ea poate sa fie „intinsa” pentru a avea suficient spatiu chiar si pentru patru persoane.

Scaunele extensibile sunt si ele foarte utile intr‐un apartament de mici dimensiuni. In cazul in care nu ti se par comode, poti alege sa folosesti niste pernute speciale pentru scaune pentru a le face mai confortabile.

In ceea ce priveste patul, nu ar fi o idee rea aceea de a te orienta spre un pat cu sertare. In cazul in care dormitorul tau nu este unul foarte spatios, cu siguranta aceasta este cea mai buna solutie. Spre deosebire de canapelele cu lada, un astfel de pat este mult mai usor de manevrat.

Dulapurile sunt extrem de importante, pentru ca in interiorul acestora sunt pastrate hainele sau alte obiecte, motiv pentru care trebuiesc alese doar dulapuri care sa se incadreze perfect in incapere.

In cee ce priveste bucataria, de precizat este faptul ca nu trebuie sa aglomerezi spatiul. Tocmai de aceea ai putea sa te orientezi spre dulapuri suspendate pe perete. In aceste dulapuri vei putea sa pastrezi cratitele si vasele pe care le folosesti zilnic.

In ceea ce priveste livingul, ai putea sa iti indrepti atentia de exemplu spre o canapea extensibila. Cu siguranta aceasta este mult mai indicata pentru un living mic decat o canapea normala.

Ai putea deasemenea sa iti indrepti atentia tot pentru living spre un set de masa cu scaune extensibile. In acest fel, cu siguranta vei reusi sa faci o economie importanta de spatiu in incapere.

Un amanunt foarte important pe care trebuie sa il cunosti este acela ca in cazul incaperilor nu tocmai spatioase, mobilierul perfect este cel in culori deschise. Cu cat culorile sunt mai deschise, cu atat creaza impresia unui spatiu mai generos.

Ei bine, un alt detaliu foarte important de care trebuie sa tii cont atunci cand nu ai o locuinta foarte spatioasa este acela ca depozitarea pe verticala te poate ajuta sa creezi impresia unei incaperi spatioase.

Asadar, acestea sunt cateva detalii pe care ar trebui sa le cunosti in ceea ce priveste amenajarea unei locuinte care nu este foarte spatioasa.

In acest caz, dupa cum foarte clar se poate vedea si in acest articol, pentru acele locuinte si incaperi nu foarte spatioase, cele mai indicate corpuri de mobilier sunt cele extensibile, atat canapeaua extensibila cat si masa sau scaunele extensibile.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.