Importanța unei saltele de calitate pentru sănătatea ta

By | June 9, 2022

Importanța unei saltele de calitate pentru sănătatea taEste bine cunoscut faptul că un somn adecvat este asociat cu sănătatea generală. De la îmbunătățirea memoriei, scăderea în greutate, până la întărirea sistemului imunitar, există o mulțime de aspecte pozitive care vă ajută să treceți peste cele opt ore. Dar îți afectează salteaua șansele de a avea o noapte bună și mai sănătoasă?

Salteaua pe care dormi poate avea un impact uriaș asupra capacității tale de a dormi bine, dar importanța ei este adesea trecută cu vederea. SomnArt pune la dispoziție o gamă extinsă de produse, printre care salteaua 160×200 Somnexpert AirCool HD Pocket Spring  care oferă beneficiile unui somn odihnitor.

Aliniere bună a coloanei vertebrale

Salteaua ar trebui să susțină fiecare parte a corpului în mod egal. Fără această distribuție uniformă a greutății, partea inferioară a spatelui nu va primi suficient sprijin, ceea ce înseamnă că coloana vertebrală nu va fi într-o poziție neutră. În timp, nealinierea coloanei vertebrale poate duce la o serie de probleme, inclusiv durere cronică.

Dacă nu primești sprijinul potrivit, poate fi din cauză că salteaua ta este prea moale. Saltelele cu arcuri interioare pot pune prea multă greutate pe umerii și șoldurile, ceea ce poate duce la încordări nesusținute ale mușchilor din spate. Pentru a preveni acest lucru, alege o saltea care să susțină curba naturală a coloanei vertebrale.

Previne durerea

Dacă ești prea familiarizat cu durerile de spate sau articulații, este probabil de vină este salteaua ta. Alinierea corectă este esențială pentru un somn fără durere – salteaua ar trebui să țină coloana vertebrală în linie dreaptă pe tot parcursul nopții.

De asemenea, se spune că ameliorează punctele de presiune și susține postura, ceea ce poate ajuta la prevenirea durerii.

Reduce disconfortul mișcărilor

Mișcările frecvente în timpul nopții, pot avea un impact major asupra calității somnului, mai ales dacă dormi lângă partenerul tău. Acest lucru este cauzat de faptului că răsucirea creează „valuri de mișcare” care se deplasează prin saltea.

O saltea fermă, de înaltă calitate, absoarbe aceste valuri, astfel încât să nu fii deranjat chiar și atunci când partenerul tău se răsucește sau se ridică din pat.

Reduce nivelul de stres

Calitatea îmbunătățită a somnului poate reduce nivelul de stres. Când nu dormi suficient, corpul tău produce mai mulți hormoni de stres, ceea ce, la rândul său, crește tensiunea arterială. Somnul profund regulat (susținut de o saltea de calitate) poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale și la relaxarea minții.

Reduce simptomele alergiei

Acarienii iubesc să își facă loc în saltele – sunt inevitabili, dar sunt și o cauză majoră a alergiilor în interior. O saltea cu o structură mai densă va ajuta ținerea la distanță a acarienilor; pur și simplu nu va mai fi atât de mult spațiu pentru ei să trăiască.

Aceasta înseamnă că este posibil să observi o reducere a simptomelor asemănătoare febrei fânului – mai puțin strănut și mai multe somn!

O saltea de calitate înseamnă mai mult decât confort (deși acesta este un beneficiu incontestabil). Cu salteaua potrivită, s-ar putea să observați multe beneficii pentru sănătatea dumneavoastră generală.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.