Informatii utile pentru viitorii muncitori strainatate Filipine

By | September 4, 2019

Informatii utile pentru viitorii muncitori strainatate Filipine

Tot mai multi expati incep sa lucreze in Filipine pentru a beneficia de economia in plina expansiune a arhipelagului! Vrei sa te alaturi? Daca iti doresti sa lucrezi in aceasta tara asiatica, atunci cu siguranta trebuie sa citesti in continuare, pentru a afla despre ocuparea fortei de munca in aceasta tara, si despre economia tarii, inainte de a contacta agentia de recrutare forta de munca JordanRiver, care cauta muncitori strainatate Filipine.

Ocuparea fortei de munca in Filipine

 • Economia Filipinelor este in continua crestere an de an.
 • Planificati-va cu atentie finantarea pentru pensionare, deoarece s-ar putea sa nu va puteti baza pe sistemul national de securitate sociala.
 • Nu uitati sa cititi mai multe despre cultura afacerilor locale, de exemplu despre ierarhiile la locul de munca.

Lucrul in Filipine este o optiune din ce in ce mai atractiva pentru multi expatriati. Din punct de vedere economic, tara are multe de oferit si atrage tot mai mult interes din partea investitorilor straini care considera ca lucreaza in Filipine o sansa de a se stabili in regiune. Administratia locala incearca sa implementeze schimbari pentru a concura cu alte tari asiatice si cu restul lumii.

Economia: inca merge puternic

Datorita cresterii cererii consumatorilor si a recuperarii exporturilor si investitiilor, PIB-ul Filipinelor a crescut cu aproximativ 6% in ultimii ani. Economia a supravietuit recesiunii din 2008 si 2009 in conditii mai bune decat majoritatea si acum se confrunta cu o crestere semnificativa. Sectorul secundar, precum si sectorul serviciilor au fost principalii factori ai recenziei economice recente, in mare parte cu sprijinul industriei de productie si constructii.

In total, exista aproximativ 41 de milioane de oameni care lucreaza in Filipine, iar peste 21 de milioane dintre ei sunt angajati in sectorul serviciilor. Alte sectoare importante pentru expatriatii care lucreaza in Filipine sunt agricultura si industriile de productie, care angajeaza 29%, respectiv 16% din forta de munca. Cu o rata a somajului de 6,3%, conditiile sunt decente.

In ciuda economiei sale puternice, Filipine se confrunta cu datorii nationale mari si cu o rata mare de saracie. De asemenea, tara depinde de banii muncitorilor de peste mari care trimit acasa la familiile lor. Guvernul inca a luat masuri pentru a beneficia pe deplin de economia puternica si a crea stimulente pentru ca oamenii sa inceapa sa lucreze in Filipine.

Care sunt efectele economice pe termen lung ale tifonului din 2013 nu este inca clar. Dincolo de tragedia umana evidenta provocata de dezastrul natural, infrastructura din partile de est ale Filipinelor ar putea dura ani de zile pentru reconstructie. In plus, cresterea economica a pierdut un pic de aburi, deoarece cresterea PIB-ului a incetinit dupa evenimente. Cu toate acestea, economia continua sa creasca intr-un ritm consecvent in urma pagubelor provocate de furtuna.

Obtinerea permisului de munca

Fiecare resortisant strain care intentioneaza sa lucreze in Filipine trebuie sa prezinte Departamentului de Munca si Ocuparea Fortei de Munca din Filipine (DOLE) pentru un permis de angajare strain (AEP). Daca va indreptati catre Filipine si v-ati asigurat deja viza de imigranti, puteti solicita un AEP la cea mai apropiata ambasada sau consulat.

Cu toate acestea, daca aveti deja un angajator in Filipine, este de obicei mai usor daca solicita in numele dvs. la cel mai apropiat birou regional DOLE. Perioada de valabilitate a AEP depinde puternic de contractul dvs. de munca si de pozitia dvs. in cadrul companiei pentru care veti lucra.

Probleme de securitate sociala si asigurari

In ceea ce priveste serviciile de securitate sociala din Filipine, angajatii din sectorul privat, precum si lucratorii casnici si angajatii independenti sunt acoperite. Este posibil sa obtineti o acoperire voluntara pentru asiguratii care nu mai sunt eligibili sa primeasca acoperire obligatorie si pentru sotii lor. Angajatii guvernamentali si personalul militar au propriul sistem de asigurare.

Sistemul de securitate sociala din Filipine acopera prestatii de invaliditate si pensionare, concediu de maternitate, concediu medical, supravietuitori si vatamari legate de munca. In plus, s-ar putea sa doriti sa verificati daca exista unele acorduri de securitate sociala intre Filipine si tara de origine.

Contributiile pe care le aduceti la fondurile de pensionare, invaliditate si supravietuitori in timp ce lucrati in Filipine acopera, de asemenea, prestatii pentru boala, maternitate si inmormantare. Contributiile sunt urmatoarele:

 • Angajatii asigurati contribuie cu 3,33% din veniturile lor lunare brute.
 • Angajatorii platesc 7,07% din veniturile brute lunare ale angajatilor.
 • Persoanele care desfasoara activitati independente contribuie cu 10,4% din veniturile lor lunare brute.

Din pacate, cum este cazul acoperirii asistentei medicale, este posibil ca acoperirea dvs. de securitate sociala sa nu fie atat de cuprinzatoare pe cat v-ati astepta. Din acest motiv, poate avea sens ca expatriatii care lucreaza in Filipine sa contribuie in continuare la sistemul lor de securitate sociala acasa sau sa isi ia planuri private.

Be Sociable, Share!

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.