Interferentele senzorilor la sistemele de usi automate

By | October 3, 2017

Interferentele senzorilor la sistemele de usi automateCum sa combateti interferentele.

Pe langa factorii de influenta cunoscuti, cum ar fi ploaia, zapada, lampile fluorescente si vibratiile fundamentale ale dispozitivelor de actionare a usilor, a existat o crestere constanta a interferentelor parazitare cauzate de articole cum ar fi telefoanele mobile, radiourile si echipamentele de raze X, numite în mod obisnuit electrosmog.

Circuitele optimizate si alte componente de suprimare ofera o protectie extinsa. Pentru automatizari usi garaj, acceseaza Nice.com.ro.

Astazi, mai multe caracteristici speciale sunt disponibile. Constientizarea ecologica, economia de energie si costurile nu mai sunt doar promisiuni goale. Iata cateva dintre caracteristicile disponibile:

– Distinctia între miscarea spre si departe de detector. Cateva modele cunoscute pot distinge chiar si traficul care se apropie de usa.

–  Separarea între oameni si vehicule, care ar permite o usa sa se deschida diferit.

– Setarea unui senzor cu o telecomanda usor de utilizat este astazi standard. Doua modele sunt cunoscute pe piata: Unidirectional, unde cititi setarea prin numararea LED-urilor de pe senzor; sau o telecomanda bidirectionala, care va permite sa cititi setarile si sa le afisati vizual pe telecomanda.

Senzori diferiti pentru aplicatii diferite.

Usile cele mai comune sunt usi glisante, de tip leagan si rotative. Exista senzori cu costuri reduse, care practic nu pot îndeplini decat o singura detectie. Exista însa si senzori sofisticati, care nu numai ca deschid o usa, dar pot fi utilizati si pentru aplicatii speciale.

De exemplu: o usa de intrare a hotelului care este activata de fiecare data cand o masina se ridica. Aceasta actiune poate fi eliminata acum. Astazi, exista senzori care vor ignora traficul încrucisat, activand usile doar atunci cand o persoana se îndreapta spre ele. Multi manageri de hotel vor fi bucurosi sa auda asta.

Senzorii activi cu infrarosu nu sunt utilizati numai pentru a activa o usa, ci de asemenea pentru a detecta prezenta, astfel încat o usa sa nu se închida în timp ce o persoana sau un obiect este înca în fata usii.

Usile înclinate sunt de departe cele mai comune usi automate pietonale din America de Nord. Cele mai multe portiere swing sunt activate de un senzor si sunt asigurate de un alt senzor.

Diferenta dintre un senzor montat pe antet si un senzor montat pe usa.

Antenele montate pe coloana sunt adesea folosite pentru activare, dar exista si senzori montati în antet pentru siguranta. Senzorii montati pe usa sunt în principiu pentru detectarea prezentei pentru a va asigura ca usa nu se închide in fata unei persoane.Usile glisante sunt cele mai folosite usi din industrie.

În general, usa basculanta este activata pe ambele fete si are, de asemenea, anumite caracteristici de prezenta, fie prin grinzi în prag, fie prin senzor de prezenta. Exista, de asemenea, senzori combinati disponibili pe piata în care activarea si prezenta sunt incluse într-o singura unitate.

Usile rotative sunt comune, dar rareori sunt complet automatizate. O usa rotativa automata necesita un set de senzori de activare si de siguranta. Senzorii de activare declanseaza miscarea usii; senzorii de prezenta asigura ca nimeni nu este lovit de o usa în miscare.

Adesea, pe marginea de închidere exista un singur senzor de fascicul, un detector de prezenta pe partea în miscare si, în plus, exista mai multe margini de detectare electrica si covorase de siguranta folosite.

 

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.