Invata limba engleza, ca de nu… !?!

By | January 7, 2016
Invata limba engleza

invata limba engleza

Auzim peste tot ‘’Invata engleza!’’, indiferent ca suntem la serviciu, la facultate, la scoala sau la gradinita. Chiar si cand deschidem televizorul auzim sugestii pentru invatarea limbii engleze.

Si multi oameni ajung sa se intrebe pentru ce se acorda atata importanta limbii engleze, avand in vedere ca peste tot cineva trebuie sa mentioneze ceva despre importanta cunoasterii acesteia. In acest articol va vom prezenta cateva dintre beneficiile pe care cunoasterea limbii engleze vi le aduce atat pe plan profesional cat si intelectual si social.

Din punct de vedera academic, limba engleza va ajuta sa studiati in alte state si sa va distrati in contexte noi. Invatand o alta limba nu veti retine doar cuvinte noi ci veti deprinde si alte moduri de a gandi si de a percepe lumea din jur. Multe proverbe si scrieri, nu se pot aprecia la adevarata lor valoare decat in limba in care au fost scrise.

Cei care cunosc cel putin o limba straina au capacitatea de a intelege mai bine faptul ca obiectele din jur sunt neschimbate chiar daca noi le numim diferit si au capacitati cognitive mai bune.

In ceea ce priveste cariera o limba straina va aduce puncte in plus pe CV. Doriti sa aveti un loc de munca mai bun? Daca stiti o limba straina veti fi cu un pas mai aproape de a obtine jobul dorit.

Daca va doriti sa fiti ghid turistic atunci trebuie sa stiti ca este mai usor sa interactionati cu turistii daca stiti limba engleza. Daca va doriti sa fiti expert intr-un anumit domeniu, indiferent ca vorbim despre gradinarit, IT, contabilitate sau gatit, este posibil sa aveti un punct de vedere obstructionat daca va documentati doar in limba materna.

Daca cunoasteti o limba straina veti avea acces la mai multe informatii si de asemenea veti putea interactiona cu un public mai larg. Oamenii devin tot mai conectati si este mai usor sa va faceti noi clienti daca le oferiti informatii in limba vorbita de ei. Potentialii clienti vor astepta intotdeauna sa le spuneti cuvintele potrivite.

In ceea ce priveste sanatatea, cunoasterea unei limbi straine va ajuta sa va mentineti creierul activ si sa tineti Alzheimerul la distanta. De asemenea invatarea unei limbi straine va ajuta sa exersati capacitatile de memorare, fiind comparat cu mersul la fitness pentru creier. Invatand o noua limba atunci cand aveti o varsta mai inaintata dovediti ca sunteti la fel de tanar cum este propria minte.

Din punct de vedere lingvistic, daca intelegeti si vorbiti engleza veti putea invata usor alte limbi din aceeasi familie. Engleza este o limba germanica si daca o cunoasteti va va fi mult mai usor sa invatati alte limbi germanice.

Cand invatati gramatica noii limbi, vocabularul si sintaxa veti intelege mult mai bine propria limba. Limbile straine se inspira una de la alta. Daca studiati greaca si latina veti ajunge la radacina celor mai multe dintre limbile din occident.

Din punct de vedere social cunoasterea unei limbi straine va ajuta sa va faceti prieteni noi din mai multe tari. Faptul ca puteti folosi o limba de circulatie internationala va ajuta sa castigati respectul celorlalte persoane si arata celorlalti ca puteti prelua slujbe dificile.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.