La ce foloseste un aparat dentar

By | April 13, 2019

In cazul in care aveti dintii strambi sau muscatura dumneavoastra nu este aliniata, exista o multime de metode care pot ajuta la indreptarea dintilor printre care si un aparat dentar. Exista multi dentisti care se pricep la anumite interventii de baza in scopul alinierii danturii insa cei care sunt specializati in corectarea neregularitatilor dintilor se numesc ortodonti.

Medicii pe care ii vizitati vor pune intrebari asupra sanatatii dumneavoastra, vor efectua un examen clinic, vor verifica starea dintilor dumneavoastra, vor face fotografii ale fetei dumneavoastra si va vor cere sa efectuati radiografii. Apoi, se va intocmi un plan de tratament pe baza datelor colectate din analiza informatiilor adunate.

In cazul in care se apeleaza la un aparat dentar prin artemdental.ro, atunci medicul va va recomanda un dispozitiv care sa se potriveasca nevoilor dumnevoastra. Acestea se pot compune din benzi, sarme sau alte dispozitive de corectare detasabile.

Nu exista o metoda comuna care sa functioneze pentru toata lumea.
In esenta, un aparat dentar functioneaza prin aplicarea unei presiuni continue intr-o perioada de timp pentru a deplasa usor dintele intr-o anumita directie. Pe masura ce dintele se deplaseaza, osul isi schimba forma pe masura ce se aplica presiune.

Aparatele sunt mici patrate care sunt legate direct in fata fiecarui dinte cu ajutorul unei substante speciale de prindere sau atasate la benzi ortodontice. Bratarile actioneaza asemeni unor manere care tin sarmele arcuite care ajuta la deplasarea dintelui.

Exista multe tipuri de astfel de bratari incluzand materiale de otel inoxidabil, ceramica de culoarea dintilor sau plastic care sunt mai des alese deoarece nu sunt atat de evidente. Uneori, bratarile sunt cimentate in spatele dintilor pentru a nu fi remarcate.

Benzile ortodontice sunt materiale din otel inoxidabil, transparente sau de culoarea dintilor care sunt cimentate la dinte cu material de fixare dentara. Acestea inconjoara fiecare dinte pentru a oferi o ancora pentru bratara. Acestea nu sunt folosite la toti pacientii, unii dintre acestia au doar bratari. De asemenea, exista spatiatori care sunt separatori care se dispun intre dinti pentru a creea un mic spatiu inainte de amplasarea benzilor.

Timpul necesar pentru a purta un aparat dentar difera de la persoana la persoana, in functie de gravitatea problemei, de spatiul avut la dispozitie, de distanta pe care dintele trebuie sa se deplaseze, de sanatatea dintilor, gingiei si oaselor si cat de ascultator este pacientul in a urma instructiunile medicului. Ca o medie, din momentul plasarii, de obicei trebuie purtate timp de un an si se poate ajunge pana la trei ani.

Dupa ce aparatul dentar este scos, cei mai multi pacienti vor avea nevoie de un dispozitiv de retentie timp de inca sase luni. Pentru a se asigura un tratament corespunzator, este nevoie sa mergeti la medic in fiecare luna pentru a verifica daca acest aparat dentar aplica suficienta presiune pe dinte.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.