La ce sa fiu atent cand sunt sofer incepator?

By | June 17, 2015

La ce sa fiu atent cand sunt sofer incepator?Oricata experienta ai avea, asta nu te scuteste in mod garantat de accidente, fapt pentru care ai nevoie si de o asigurare RCA. Oricand pot interveni o serie de factori care sa duca la producerea unui accident.

Daca nu-ti mai ajung banii si ai totusi nevoie de un RCA, ceea ce trebuie sa faci este sa gasesti un RCA auto ieftin.  Nu toate preturile de pe piata sunt la fel in ceea ce priveste RCA-ul, fapt pentru care poate fi dificil sa gasesti un RCA auto ieftin. Noi insa am gasit pentru tine. Toate detaliile le gasesti pe Rcautoieftin.ro.

Cand esti incepator, riscul de producere a accidentelor este mai mare pentru tine, deoarece nu stii exact cum anume sa reactionezi in diverse situatii din trafic. Sfaturile care urmeaza iti pot fi de folos pentru a deveni un sofer bun.

Condu insotit de un sofer cu experienta

Probabil abia ai asteptat sa iei permisul pentru a nu mai depinde de nimeni atunci cand vrei sa mergi undeva. Cu toate acestea este recomandat sa conduci o perioada insotit. De ce? Pentru a te obisnui cu masina si pentru a capata mai multa incredere in tine atunci cand esti la volan.

Condu de fiecare data cand ai ocazia

Cu cat conduci mai des, cu atat vei invata mai repede sa conduci bine. Incearca sa conduci la inceput cat de mult, pentru a-ti forma reflexele si atentia distributiva.

Nu condu cu viteza

Nu de putine ori vedem adevarate tragedii care au loc pe sosele din cauza vitezei cu care conduc soferii incepatori. Viteaza excesiva nu e recomandata niciunui sofer, cu atat mai mult unui sofer incepator. Condu cu atentie si mai incet, deoarece inainte de toate, viata e prioritara.

Nu te lasa distras de pasagerii din masina

Cand esti la inceput vei avea tendinta sa arati celorlalti pasageri din masina faptul ca tu esti mare sofer. Nu incerca sa te dai mai mare decat esti. Condu prudent si fii atent la trafic, nu la cei care se afla in masina cu tine. E bine sa le spui lucrul asta de la inceput si sa-i rogi sa nu-ti distraga atentia.

Pune la vedere semnele de incepator

Multi soferi incepatori au impresia ca daca au semnul de incepator sunt fraieri. Nu e deloc asa. Orice sofer a fost la un moment dat incepator si lucrul acesta ar trebui sa-l inteleaga orice participant la trafic, fie el cu 2, 10 sau 30 de ani de experienta. Daca ai semnul de incepator, ceilalalti soferi vor stii cum sa reactioneze atunci cand te vad in trafic..cel putin la nivel de teorie.

Foloseste semnalizarile

Invata-te sa folosesti semnalizarile in permanenta, deoarece e important ca ceilalti participanti la trafic sa stie incotro vrei sa mergi. Astfel poti evita si accidente neplacute.

Fii un sofer responsabil inca de la inceput si nu te crede mai bun decat esti. Vei avea timp sa mergi si cu viteza, insa nu e inca momentul.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.