Manusi alimentare: de ce ai nevoie de manusi bune atunci cand umbli cu alimentele?

By | April 26, 2021

Manusi alimentare: de ce ai nevoie de manusi bune atunci cand umbli cu alimentele?Manusile alimentare au fost special concepute pentru a preveni contactul pielii cu alimentele. Lucratorii din industria de prelucrare a alimentelor trebuie sa poarte manusi de unica folosinta pentru prelucrarea alimentelor, pentru a proteja consumatorii de contaminarea legata de manipularea alimentelor.

De ce sunt importante?

Lucratorii intra in contact cu o varietate de alimente care pot contine bacterii care pot provoca boli de origine alimentara, cum ar fi listerioza si salmonela. Exista, de asemenea, bacterii care sunt transferate de la oameni la alimente din cauza igienei precare, cum ar fi E. coli, hepatita A si stafilococul. Manusile de unica folosinta servesc drept adevarate bariere intre mainile lucratorilor si aceste bacterii si reduc riscul transmiterii catre consumatori.

Bacteriile Listeria, de exemplu, se gasesc in sol si apa si pot fi prezente in carne si legume crude. Lucratorii din sectorul procesarii alimentelor care nu poarta manusi din nitril negre, isi pot contamina mainile daca intra in contact cu un produs alimentar infectat cu bacterii Listeria, ceea ce poate duce ulterior la contaminarea altor alimente pe care ar ajunge sa le manipuleze.

Acest lucru poate provoca transmiterea pe scara larga a Listeriei pe tot parcursul lantului de procesare. Poti opri raspandirea contaminantilor nedoriti cu manusi din nitril negre nepudrate diverse marimi adecvate pentru procesarea alimentelor.

Manusi alimentare din latex sau nitril

In plus, este dificil pentru angajatori sa monitorizeze igiena mainilor fiecarui angajat. Cu toate acestea, ei pot implementa un program de manusi pentru a preveni contaminarea si transmiterea de catre lucratori a bolilor catre produsele alimentare.

Manusile nu numai ca ajuta la prevenirea raspandirii bolilor de origine alimentara, ci sunt prescrise si de anumite reglementari guvernamentale. Cu un program de igiena reglementat la nivelul fiecarei companii alimentare, se evita la contaminarea cu bacteriile sau alte boli infectioase.

Regulile privind contactul alimentar pentru manusile alimentare de unica folosinta sunt in vigoare pentru a proteja lucratorii din industria de prelucrare a alimentelor si consumatorii. Manusile antimicrobiene din vinil sau nitril previn cresterea microorganismelor, protejand in acelasi timp celulele pielii.

Iata cateva reglementari privind utilizarea manusilor alimentare:

  • Lucratorii trebuie sa reduca la minimum contactul dintre pielea bratelor si mainile lor neprotejate, cu alimente si multe altele, daca alimentele sunt crude.
  • Manusi alimentare sau ustensile de bucatarie, cum ar fi linguri si spatule, trebuie folosite atunci cand intra in contact cu alimentele. Cu exceptia, in timpul spalarii fructelor si legumelor.
  • Manusile alimentare pot fi utilizate doar pentru un singur loc de munca si ar trebui aruncate si inlocuite, atunci cand lucratorii incep un nou loc de munca. Daca manusile sunt murdare, se considera ca lucrarea este intrerupta si trebuie inlocuite manusile.

De asemenea, se cere tuturor angajatilor care lucreaza in procesarea alimentelor sa se spele pe maini. Acest pas poate reduce riscul de contaminare, deoarece impiedica agentii patogeni si alte materiale periculoase sa atinga interiorul manusii. Spalarea mainilor este una dintre multele bune practici inainte de a pune manusi alimentare.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.