Marketing digital: ce este si care sunt avantajele sale?

By | October 10, 2022

Marketing digital: ce este si care sunt avantajele sale?Marketingul digital este o subdiviziune a marketingului, dar a castigat atat de multa greutate incat a devenit modelul principal de marketing, prin excelenta. Din acest motiv, sa patrundem si noi in aceasta lume si sa aflam mai multe detalii ce se pot dovedi utile pe viitor.

Ce este marketingul digital?

Marketingul digital, numit si marketing online , este definit ca o forma de marketing care utilizeaza noile canale tehnologice si de publicitate digitala precum internetul, mobilul sau IoT-ul. Datorita puterii tehnologiei, iti permite sa creezi experiente unice si personalizate pentru a masura si inregistra tot ceea ce se intampla cu scopul de a imbunatati experienta utilizatorului.

Asadar, Marketingul digital este o evolutie radicala a marketingului datorita tehnologiei care ne determina sa formulam strategii. Aceste strategii sunt realizate datorita produselor personalizate si mesajelor diferentiate. Datele masive si capacitatea de a masura cu putere exponentiala in comparatie cu media traditionala este ceea ce a declansat intreaga revolutie in industria de marketing si publicitate.

Marketing direct si interactiv: precursorul marketingului digital

Marketingul direct este o viziune strategica a marketingului care utilizeaza toate mijloacele disponibile de comunicare si publicitate. Scopul este de a identifica perspectivele si de a stimula raspunsul si relatiile dintre companie si client. In acest fel, abordam ceea ce definim drept “Marketing digital”.

De fapt, Marketingul direct si-a gasit un mare aliat pe Internet, atingand apogeul cu noile tehnologii. Fara indoiala, acesta a fost punctul de plecare pentru dezvoltarea marketingului digital. De asemenea, capacitatea de masurare si posibilitatea de a crea servicii personalizate adaptate clientului, la un cost redus.

Avantajele marketingului digital

Datorita caracteristicilor pe care internetul le aduce marketingului digital, putem atribui clar urmatoarele avantaje:

  • Global: Odata ce produsul tau este pozitionat pe internet, oricine de oriunde in lume il va putea accesa.
  • Interactiv: Internetul este un canal de comunicare bidirectional, prin urmare la fel este si marketingul digital. In acest fel, comunicarea intre companii si consumatori a fost maximizata, mai ales de la aparitia RRSS.
  • Perfect masurabil: Datele nu se mai bazeaza pe studii de piata, se realizeaza lent si sunt costisitoare. Acum, acestea sunt colectate rapid prin monitorizarea actiunilor pe care utilizatorul le realizeaza direct pe Internet. Permite obtinerea de date personale, preferinte si uzabilitate care, analizate si gestionate corect, permit realizarea unor actiuni mai eficiente.
  • Hyper segmentabil: Datorita cantitatii mari de informatii colectate despre utilizatorii de internet, este posibila diversificarea actiunilor de marketing. Putem urmari obiective din ce in ce mai conturate si definite.

Cele mai recente tendinte in marketing digital

Suntem siguri ca ne confruntam cu un an nou interesant pentru marketingul digital. Consolidarea Martech, Adtech si Madtech, in lumea masurarii fara cookie-uri, aparitia metaversului, NFT-urile, comertul vocal sau comertul electronic in direct sunt doar o previzualizare a ceea ce urmeaza.

Daca doresti sa afli mai multe, te incurajam sa te pregatesti cu un curs de marketing digital de pe piata unde vei invata sa atragi, sa analizezi, sa convertesti si sa iti pastrezi clientii si, de asemenea, sa depui cat mai curand actele pe https://www.doczilla.ro pentru infintarea propriei tale firme, daca nu ai facut-o deja.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.